Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ξενάγηση με νόημα

Το παρασκήνιο από το δείπνο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Τους Ευρωπαίους ομολόγους του υποδέχτηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο. Παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Σε μια κρίσιμη συγκυρία, αυτή των δραματικών γεγονότων στην Ουκρανία, ήταν πολύ λογικό οι εξελίξεις στο Κίεβο να κυριαρχούν στις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών.


Το βράδυ της Πέμπτης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέθεσε δείπνο στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ είχε προηγηθεί ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου. Μάλιστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποδείχτηκε άξιος «βοηθός» του διευθυντή του μουσείου Δ. Παντερμαλή παρουσιάζοντας και εξηγώντας αναλυτικά στους ομολόγους του τα εκθέματα και την ιστορία τους.


Δεν γνωρίζουμε αν ο Αγγλος υπουργός σχολίασε κάτι, όταν αντίκρισε τις Καρυάτιδες, καθώς η ξεναγήσεις γίνονταν ανά ομάδες. Πάντως το στιγμιότυπο που αποτυπώνει τις εντυπώσεις τους βλέποντας φωταγωγημένο τον Παρθενώνα τα λέει όλα. Επιστρατεύτηκαν iPad, iPhone και κάθε είδους smartphones ώστε να φωτογραφίσουν το μοναδικό θέαμα. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς έσπευσαν να ανεβάσουν τις selfie φωτογραφίες τόσο στο facebook όσο και στο twitter.


Τα περισσότερα υπουργεία Αμυνας των ευρωπαϊκών χωρών ανδροκρατούνται. Οπότε μεταξύ τους υπήρχαν μόνο δύο κυρίες: η Σουηδέζα υπουργός, η Ολλανδέζα και φυσικά η δική μας αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά.


Στο κλείσιμο της βραδιάς όλοι οι υπουργοί έκαναν μια κοινή πρόταση στα σκαλοπάτια, με θέα τη φωταγωγημένη Ακρόπολη, για ειρήνη και ασφάλεια, ενώ ευχήθηκαν και καλή επιτυχία στην ελληνική προεδρία που, όπως είπε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, φαίνεται πως θα είναι μία από τις πιο πετυχημένες!
Το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέθεσε πρωινό σε μια αίθουσα της Αίγλης στους υπουργούς που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκεί η συζήτηση ξέφυγε από τα αμυντικά ζητήματα και μεταπήδησε στο πολιτικό μέλλον του Ευρωπαϊκού Κόμματος, στην οικονομία, στην κρίση στην Ελλάδα και στον Αντώνη Σαμαρά.


Η Ουκρανία στο επίκεντρο


Ηταν τόσο μεγάλη η αγωνία για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία που ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Αβραμόπουλος (αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν στην ατζέντα της συνόδου) κυριάρχησε και μονοπώλησε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στις ερωτήσεις που έκαναν.


«Τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία κλιμακώνονται και οδηγούν σε εξελίξεις εκτός ελέγχου. Τα θύματα αυξάνονται και η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ό,τι αρχικά φαινόταν. Καταστάσεις που η Ευρώπη έχει βιώσει με τρόπο τραυματικό στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξαναζήσει.


Για τον σκοπό αυτόν είναι αναγκαίο όσο ποτέ να είμαστε παρόντες. Και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται και που μπορούν να εγγυηθούν τη δημοκρατική τάξη, την κοινωνική ηρεμία και την πρόοδο. Με απομόνωση των εξτρεμιστών και μέσα από τον διάλογο, τον σεβασμό της αντίθετης άποψης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας.



 


Τετ-α-τετ
στο περιστύλιο της Βουλής. Ανάμεσα στα εκθέματα και τα παλαιά συγγράμματα που έχουν τοποθετηθεί έξω από την Ολομέλεια εντοπίσαμε την Αννα Καραμανλή και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Η βουλευτής της Ν.Δ. και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν προβληματισμένοι τις εξελίξεις, ωστόσο μας διαβεβαίωσαν πως η κουβέντα τους δεν περιλάμβανε τις φήμες που θέλουν τον δεύτερο να μετακομίζει στην Ευρωβουλή. Αλλωστε υπό τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει, όπως και άλλους συνάδελφους του, αφού ισχύει το ασυμβίβαστο…


Λαγό
μαυροβουνιώτικο και αγριογούρουνο από το Πάικο έφερε ο Δάνης Τζαμτζής από τα μέρη του για να τσικνίσουν με τον Κώστα Καραμανλή και μια παρέα βουλευτών στη Ραφήνα. Δεινός κυνηγός ο ίδιος, είχε υποσχεθεί τους εκλεκτούς μεζέδες μήνες τώρα και τελικά το κανόνισαν πριν ξεκινήσει η Σαρακοστή. Ο «γαλάζιος» βουλευτής πήγε το κυνήγι στην ταβέρνα στο κέντρο της Ραφήνας και έδωσε συμβουλές μαγειρικής στην κυρία Ρούλα και τη συνταγή της γυναίκας του Σοφίας, με τη σύσταση να βράσει σε σιγανή φωτιά. Το αποτέλεσμα φάνηκε από τις άδειες κατσαρόλες στο τέλος της βραδιάς.


Ανάμεσα
στα κοψίδια και τα κυνήγια βγήκαν και πολιτικά συμπεράσματα. Ο Κώστας Καραμανλής φάνηκε θετικός με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές, καθώς, όπως έλεγε, αυτό θα κάνει τους υποψηφίους να τρέξουν περισσότερο. Συνέστησε δε στην παρέα των «γαλάζιων» βουλευτών να βάλουν πλάτη, ώστε το κόμμα να κερδίσει έστω και με μία ψήφο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...