Ο Θεοχάρης κάνει… ιδιαίτερα μαθήματα στους εφοριακούς

Τα βλοσυρά βλέμματα, η ραθυμία, η αγενής συμπεριφορά, που δυστυχώς είναι εδώ και χρόνια κύρια χαρακτηριστικά της πλειονότητας των εφοριακών, θα αποτελέσουν σε λίγες μέρες παρελθόν.

Τα βλοσυρά βλέμματα, η ραθυμία, η αγενής συμπεριφορά, που δυστυχώς είναι εδώ και χρόνια κύρια χαρακτηριστικά της πλειονότητας των εφοριακών, θα αποτελέσουν σε λίγες μέρες παρελθόν.

Ευγένεια, χαμόγελα, αβροφροσύνες, κεράσματα θα είναι πλέον τα χαρακτηριστικά των υπαλλήλων στις εφορίες! Οι εφοριακοί θα προσφέρουν… ευφορία. Γι’ αυτό έχει φροντίσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μονίμως είναι χαμογελαστός.
Ας δούμε αναλυτικότερα πώς θα γίνει αυτή η μεταμόρφωση των εφοριακών υπαλλήλων.

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης με θέμα «Εξυπηρέτηση και σεβασμός στις σχέσεις της φορολογικής διοίκησης με τους πολίτες» διενεργείται από τις 24 Φεβρουαρίου στις εφορίες και στις ειδικές αποκεντρωμένες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που θα διεξαχθεί έως τις 14 Μαρτίου 2014 οι εφοριακοί καλούνται τις απογευματινές ώρες -και μετά τη λήξη των ωραρίου -να συμπληρώσουν συνολικά τέσσερις ώρες σεμιναρίων προκειμένου να εμπεδώσουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς.

Σκοπός του προγράμματος που διενεργείται με πρωτοβουλία  του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη είναι να τονιστεί η σημασία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών στη σχέση του με τους πολίτες και να βελτιωθούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες των υπαλλήλων, έτσι ώστε αυτοί να είναι σε θέση να εξυπηρετούν τους φορολογουμένους πιο αποτελεσματικά και στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 8.690 ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιο ποσό θα λάβουν και οι εφοριακοί «μαθητές», αφού τα σεμινάρια θα είναι υπερωρίες. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα μετεκπαιδευτούν  οι υπάλληλοι ων εφοριών είναι: Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας του υπουργείου Οικονομικών, Οδηγός ορθής διοικητικής συμπεριφοράς – αποτελεσματική επικοινωνία – διαχείριση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο.
Τα αποτελέσματα της προσπάθειας Θεοχάρη θα τα δούμε μετά τη 15η Μαρτίου, όταν θα επισκεπτόμαστε τις ΔΟΥ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ