Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ψιψίνες με άγριο mood

Πώς θα διορθώσετε την επιθετική συμπεριφορά της νεαρής σε ηλικία γάτας σας και τι πρέπει να ξέρετε όταν τα παιχνίδι ξεφεύγει από τα όρια.

Το παιχνίδι ξεκινά με τις καλύτερες των προθέσεων και από τις δυο πλευρές, ωστόσο λήγει με αμυχές για τη μια πλευρά και τιμωρία για την άλλη. Η επιθετικότητα των νεαρής ηλικίας γατών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, το οποίο όμως δημιουργεί απογοήτευση και εκνευρισμό στον ιδιοκτήτη του, που βλέπει τον τετράποδο φίλο του να δείχνει τα δόντια και τα νύχια του, αντί να του γουργουρίζει αγαπησιάρικα.


Αν και τείνει να ερμηνεύει τη συμπεριφορά της γάτας του ως επιθετικότητα προς το πρόσωπό του, αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ότι το νεαρής ηλικίας κατοικίδιό του εξασκεί τα άγρια ένστικτά του. Επειδή ωστόσο τα όρια ανάμεσα σε πραγματική επιθετικότητα και «άτσαλο» παιχνίδι είναι δυσδιάκριτα, καλό είναι τέτοιου είδους συμπεριφορές να διορθώνονται προτού παγιωθούν.


Οι ειδικοί συμβουλεύουν έτσι να μην ενθαρρύνουμε τη γάτα να παίζει με τα χέρια, τα πόδια ή άλλο σημείο του σώματός μας, ούτε να χρησιμοποιούμε παιχνίδια που ευνοούν τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως γάντια από τα οποία κρέμονται μπαλίτσες ή άλλα αντικείμενα, καθώς είναι πολύ εύκολο να θεωρήσει ότι της επιτρέπεται να «επιτεθεί» στα χέρια μας. Σε γενικές γραμμές, οι γάτες αγαπούν να παίζουν με μικροσκοπικά παιχνίδια -όπως μπάλες και ψεύτικα ποντικάκια- τα οποία μπορούν να κυνηγήσουν.


Σε καμία περίπτωση επίσης δεν θα πρέπει να ασκήσουμε βία σε αυτή σε περίπτωση που το παιχνίδι της ξεφύγει από τα επιτρεπόμενα όρια, καθώς μπορεί να θεωρήσει -εσφαλμένα- τις πράξεις μας ως παιχνίδι και να συνεχίσει να παίζει ακόμα πιο επιθετικά. Επιπλέον, μπορεί να αρχίσει να μας φοβάται και να αντιδράσει είτε αποφεύγοντάς μας είτε περνώντας από το άγριο παιχνίδι στην πραγματική επιθετικότητα. Εξίσου κακό αποτέλεσμα θα πετύχουμε και αν προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις κινήσεις της με τα πόδια μας ή να τρέξουμε να της ξεφύγουμε, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να της ξυπνήσουν άγρια ένστικτα και η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Εναλλακτικά, μπορούμε να της πούμε «μη» με σταθερή φωνή ή να της αποσπάσουμε την προσοχή χτυπώντας παλαμάκια.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...