Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ντέρμπι με φόντο το χθες!

Ο Στράτος Αποστολάκης, που έχει φορέσει τη φανέλα των δύο «αιωνίων», μιλά για την αυριανή αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.



Αν «τα μωρά αρχίζουν να γίνονται άντρες», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αναστασίου μετά την εμφάνιση της ομάδας του στο «Γεντί Κουλέ», τότε το αυριανό (19.30, NS1) ντέρμπι στο Καραϊσκάκη αποτελεί -αν μη τι άλλο- μια πολύ μεγάλη πρόκληση ώστε να το… επιβεβαιώσουν!


Το ελληνικό clasico βγάζει -σχεδόν πάντα- πολύ πάθος, δύναμη και στέλνει την αδρεναλίνη στα ύψη. Ακόμη και τώρα δηλαδή, με τον Ολυμπιακό να είναι το απόλυτο φαβορί με τον «αέρα» των 27 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και έχοντας νωπές τις δάφνες από τον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ, το ντέρμπι των «αιωνίων» μπορεί να προκαλέσει συγκινήσεις και να έχει ενδιαφέρον, όπως εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής» ο Στράτος Αποστολάκης, που έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού.


Ο θρίαμβος των «ερυθρολεύκων» επί της Μάντσεστερ μπορεί να παίξει ρόλο στο πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι;
«Είναι δεδομένο ότι θα πάει με ακόμη καλύτερη ψυχολογία. Ομως είναι ένα άλλο παιχνίδι την Κυριακή και θα ήταν πολύ καλύτερο εάν βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση ο Παναθηναϊκός. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γενικότερα».


Θα παίξει ρόλο η κούραση για τους παίκτες του Μίτσελ, που τα έδωσαν όλα κόντρα στη Μάντσεστερ;
«Οχι, δεν νομίζω ότι θα τους επηρεάσει. Είχαν αρκετές ημέρες μπροστά τους για να ξεκουραστούν. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ποντάρει αυτήν τη στιγμή σε κάποια αδυναμία του Ολυμπιακού. Οι διαφορές είναι μεγάλες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και στην ψυχολογία, και στο ρόστερ και στις δυνατότητες και στη βαθμολογία. Το μόνο που υπάρχει στο ίδιο επίπεδο είναι τα ονόματα και η ιστορία των δύο ομάδων. Σε όλα τα άλλα αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός υπερτερεί. Παραμένει, όμως, ένα ντέρμπι και το κίνητρο για τη νίκη είναι μεγάλο. Εάν το δούμε μεταγενέστερα, πολλοί μπορεί να μη θυμούνται σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο Παναθηναϊκός, αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό θα έχει μείνει».


– Η τεράστια διαφορά στη βαθμολογία «αλλοιώνει», ας πούμε, τον χαρακτήρα που παραδοσιακά έχουν τα ντέρμπι των «αιωνίων»;
Αυτό που έχει σημασία αυτήν τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό δεν είναι να κυνηγήσει φυσικά τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Παίζει για την ιστορία του, για τον κόσμο του, παλεύει κατά κάποιον τρόπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει η ομάδα να ξαναβρεί γρήγορα την αίγλη που είχε μέσα στο γήπεδο στο παρελθόν.


– Βλέπετε πιθανά όλα τα αποτελέσματα;
Σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Πόσο μάλλον, σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Εάν ο Παναθηναϊκός κάνει την υπέρβαση και πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη, θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι. Θα είναι, ας πούμε, μια συνέχεια της καλής εικόνας που έδειξε στα φετινά ντέρμπι της Λεωφόρου. Πολύ μεγαλύτερη σημασία θα έχει μια νίκη για τον Παναθηναϊκό παρά για τον Ολυμπιακό, που τώρα -όπως έχουν τα πράγματα- οι περισσότεροι το περιμένουν ως ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει περίπτωση στο μυαλό όλων, παικτών, προπονητών, παραγόντων, φιλάθλων, να μη βρίσκεται η νίκη στο ελληνικό clasico. Είναι ένα αποτέλεσμα που στιγματίζει κάθε ποδοσφαιρική σεζόν. Νομίζω όμως ότι το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...