Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο σφυρί η έπαυλη του Παντελή Σφηνιά

Η έπαυλη κόσμημα στα Λεγρενά (εκτιμάται στα 20.000.000€) που λάτρεψε ο αείμνηστος εφοπλιστής.

Μια βίλα με «βαριά» ιστορία αναζητεί εδώ και τώρα νέο ιδιοκτήτη. Στη λίστα του διασημότερου real estate site παγκοσμίως φιγουράρει το υπερπολυτελές σπίτι, το οποίο λάτρεψε όσο κανένα άλλο από τα περιουσιακά του στοιχεία όσο βρισκόταν στη ζωή, ο αδικοχαμένος εφοπλιστής Παντελής Σφηνιάς.

Η βίλα στα Λεγρενά, που αποτέλεσε το ησυχαστήριο της άλλοτε ισχυρής οικογένειας της ακτοπλοΐας, στους χώρους της οποίας της φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς τα μεγαλύτερα ονόματα του επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και καλλιτεχνικού κόσμου, πωλείται, ενώ -όπως αναφέρεται και στη σελίδα του Sotheby’s international realty- η τιμή της είναι συζητήσιμη. Φήμες θέλουν τον αμέσως επόμενο ιδιοκτήτη της (που την απέκτησε με τη διαδικασία του πλειστηριασμού) να είναι διατεθειμένος να κατεβάσει όσο γίνεται την τιμή της βίλας προκειμένου να πουληθεί και στο μέλλον να αξιοποιηθεί όπως της αξίζει.

Η τιμή της εκτιμάται πως φτάνει τα 20.000.000 ευρώ, ποσό που δικαιολογείται, αρκεί κάποιος να δώσει σημασία στο σημείο όπου βρίσκεται, στις διαστάσεις, όπως και στα υπερσύγχρονα υλικά κατασκευής της βίλας, που κατά περιόδους έχει βρεθεί ανάμεσα στις δέκα πιο χλιδάτες της χώρας μας.

Το πολυτελέστατο σπίτι, το οποίο από πολλούς έχει χαρακτηριστεί και ως καράβι, λόγω της μοναδικής θέας που έχει προς τη θάλασσα, βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Ανάμεσα στα πολλά προτερήματα που διαθέτει, όπως αναφέρει και το site προς τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους, είναι η αρχαιολογικής, ιστορικής και τουριστικής σημασίας θέση όπου έχει χτιστεί.

Ο αρχαίος ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο απέχει δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ ένα από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας, αυτό του Λαυρίου, είναι μόλις δεκαπέντε λεπτά μακριά. Η βίλα είναι χτισμένη μπροστά στη θάλασσα πάνω σε έναν απότομο βράχο κι έχει πρόσβαση σε δύο μοναδικές παραλίες του Σαρωνικού που βρίσκονται στην περιοχή. Είναι σχεδιασμένη με σύγχρονη αρχιτεκτονική, ενώ είναι χτισμένη μέσα σε οικόπεδο 12.000 τ.μ. Το βασικό οίκημα είναι 850 τ.μ., με μεγάλη τραπεζαρία, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα και μπάνιο στο ισόγειο, όπου μια μεγάλη μπαλκονόπορτα οδηγεί τον επισκέπτη στο κεντρικό μπαλκόνι όπου βρίσκεται και η πισίνα. Η εσωτερική σκάλα καταλήγει στα εννέα υπνοδωμάτια και τα επτά μπάνια του σπιτιού, με τα περισσότερα από αυτά να βλέπουν προς το σημείο της θάλασσας.

Στους εξωτερικούς χώρους, εκτός από το γήπεδο μπάσκετ υπάρχουν μεγάλα πλακόστρωτα που οδηγούν στους κήπους με τα πεύκα και τα φυτά, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν έρθει αποκλειστικά από το εξωτερικό. Η βίλα για πάρα πολλά χρόνια βρισκόταν στο στάδιο της ανακαίνισης, ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα έχει ολοκληρωθεί το 95% και εκκρεμούν ακόμη κάποιες μικρές συμπληρωματικές κατασκευές.

Ο Χορν και η famous Γουλανδρή

Το σπίτι αυτό ο Παντελής Σφηνιάς το είχε αγοράσει το 1985 από τη rich and famous Αννα Γουλανδρή (χήρα Παπάγου), η οποία υπήρξε η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Δημήτρη Χορν. Τον είχαν συγκινήσει τόσο πολύ η επιβλητική θέα στη θάλασσα και το μεγάλο κτήμα, που δεν δίστασε να το αγοράσει και να το διαμορφώσει στη συνέχεια όπως εκείνος επιθυμούσε.

Το πρώτο που επιμελήθηκε ήταν το μεγάλο μπαλκόνι του σπιτιού, το οποίο ήθελε έντονα να θυμίζει πλώρη καραβιού, και τα κατάφερε, αφού σε όποιο σημείο του και αν καθόταν ο επισκέπτης, ερχόταν σε ευθεία με τη θάλασσα. Ακόμη και τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν έγιναν ειδική παραγγελία, ώστε να είναι ίδια με αυτά των καραβιών.

Εκεί, ο αντιπρόεδρος της Minoan Flying Dolphins, ο οποίος στις 28 Νοεμβρίου του 2000 πήρε την απόφαση να πέσει στο κενό από τον 6ο όροφο του γραφείου του στον Πειραιά, λίγους μήνες μετά το τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» στην Πάρο που κόστισε τη ζωή σε 82 ανθρώπους, βρισκόταν κάθε Σαββατοκύριακο, πάντα με την τελευταία σύζυγο της ζωής του, Γιούλη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη θυμούνται τον ευγενικό και δραστήριο εφοπλιστή, η ζωή του οποίου θυμίζει έντονα παραμύθι. Γιος φούρναρη από το Ρέθυμνο της Κρήτης που τη δεκαετία του ’70 ξεκίνησε τη δουλειά, με σκοπό να καταφέρει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του Αιγαίου.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...