Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

Βραβεία με «βαρύτητα» για έναν «σκλάβο» του σινεμά!

Η βαθιά υπόκλιση στον Μακόναχι, ο «Λύκος» που έφυγε χωρίς… λεία, οι πίτσες και οι selfie φωτογραφίες.


Με την οικοδέσποινα της βραδιάς να σερβίρει πίτσες και να βγάζει selfies αξίας εκατομμυρίων… retweets, και τους σταρ να σηκώνονται αυθόρμητα από τις θέσεις τους για να χορέψουν στους ρυθμούς της μουσικής, η 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ, στην οποία από διαγωνιστικής άποψης έπεσαν τα… SOS, χαρακτηρίστηκε από άκρως παρεΐστικη διάθεση.


Η Ελεν Ντε Τζενέρις, που χαρακτηρίστηκε από τα media ασφαλής επιλογή για τον ρόλο της παρουσιάστριας, χάρη στο επικοινωνιακό της ταλέντο κατάφερε να χαλαρώσει τους παραδοσιακά «σφιγμένους» και «στημένους» θεατές της μετατρέποντας τουλάχιστον τις πρώτες σειρές σε μια μεγάλη παρέα. Η selfie φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αγκαλιά με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τον Μπραντ Πιτ, την Τζούλια Ρόμπερτς και τη Μέριλ Στριπ, ξεπέρασε κατά πολύ το ρεκόρ του Ομπάμα φτάνοντας τα δύο εκατομμύρια retweets μέχρι το τέλος της βραδιάς, ενώ το εύρημα της πίτσας, με επαγγελματία delivery boy επί σκηνής, σκόρπισε άφθονο γέλιο στο κοινό, που έβλεπε τους συνήθως «ατσαλάκωτους» σταρ να ψάχνουν με το ένα χέρι χαρτοπετσέτες και με το άλλο ψιλά για το φιλοδώρημα!


Το κέφι χτύπησε κόκκινο λίγη ώρα αργότερα, όταν ο Φάρελ Γουίλιαμς με το τραγούδι του «Happy» ξεσήκωσε τη Λιουπίτα Νιόνγκο, τη Μέριλ Στριπ και την Εϊμι Ανταμς, οι οποίες άφησαν τις καρέκλες τους για να λικνιστούν στους ρυθμούς του. Η Τζένιφερ Λόρενς, από την πλευρά της, απέφυγε τα χορευτικά, πεπεισμένη πλέον ότι οι απονομές των Οσκαρ «δεν τη θέλουν», μιας και κατάφερε να φάει τούμπα και στη φετινή απονομή, όχι ευτυχώς στη σκηνή, αλλά στο κόκκινο χαλί αυτή τη φορά.


Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για μεγάλους νικητές, καθώς ακόμα και η υπεροχή του «Gravity» ήταν μόνο αριθμητική. Εκτός από το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν, τα άλλα έξι βραβεία που απέσπασε ήταν σε τεχνικές κατηγορίες. Το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς απονεμήθηκε στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος», με τη Λουπίτα Νιόνγκο να κλέβει την παράσταση όχι μόνο ερμηνευτικά κερδίζοντας ιερά τέρατα, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου, παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος ρόλος της καριέρας της, αλλά και την ώρα της απονομής, με τον παιδικό ενθουσιασμό που έδειξε.


Με γεμάτα χέρια έφυγαν και οι συντελεστές του «Dallas Buyers Club», με τους δύο πρωταγωνιστές Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο (υποδύονται και οι δύο στην ταινία φορείς του ΑΙDS) να «καθαρίζουν» στις κατηγορίες ανδρικών ερμηνειών. Ο μεν Μακόναχι αφιέρωσε το Οσκαρ στον πατέρα του λέγοντας ότι θα βλέπει τη βραδιά από τον παράδεισο με μια μπίρα στο χέρι, ο δε Λέτο μίλησε για την Ουκρανία, ωστόσο τα σχόλιά του δεν «ακούστηκαν» στη Ρωσία, όπου ακυρώθηκε η live μετάδοση της απονομής.


Οσοι προέβλεπαν πάντως ότι το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει γύρω από την προσωπική ζωή του Γούντι Αλεν θα στερούσε από την Κέιτ Μπλάνσετ το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με την ίδια να κρατά χαμηλούς τόνους επί σκηνής και να ευχαριστεί απλά τον σκηνοθέτη που την επέλεξε στο καστ. Ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ» αντιθέτως καταποντίστηκε, με τους φαν του «αιώνιου» χαμένου Λεονάρντο Ντι Κάπριο να βάζουν φωτιά στο twitter.


And the winner is…


Καλύτερης Ταινίας: «12 χρόνια σκλάβος»
Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity»)
A’ Ανδρικού Ρόλου: Μάθιου Μακόναχι («Dallas Buyers Club»)
Α’ Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»)
Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Τζάρεντ Λέτο («Dallas Buyers Club»)
Β’ Γυναικείου Ρόλου: Λουπίτα Νιόνγκο («12 χρόνια σκλάβος»)
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: «H βασίλισσα του χιονιού»
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: «Mr Hublot»
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: «Η τέλεια ομορφιά» (Ιταλία)
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: «Λίγα μέτρα από τη διασημότητα»


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Οι glamorous και κιτς εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί


Ολα τα φλας στις τουαλέτες διάσημων σχεδιαστών


Περασμένα μεγαλεία αποτελούν η σχεδόν αποκριάτικη εμφάνιση της Σερ σαν showgirl του Λας Βέγκας, η χωρίς σουτιέν see-through επιλογή της Γκουίνεθ Πάλτροου και οι άλλες extreme ενδυματολογικές επιλογές των σταρ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Φέτος στη συντριπτική τους πλειονότητα οι στιλίστες προτίμησαν να παίξουν εκ του ασφαλούς στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater, με λαμπερές μεν, αδιάφορες δε τουαλέτες, που ελάχιστοι θα τις θυμούνται έναν μήνα αργότερα, στερώντας τη χαρά του σχολιασμού από τον μέσο τηλεθεατή. Μακράν η πιο δημοφιλής επιλογή φέτος αποδείχτηκε η nude τουαλέτα, ενώ χρωματικά φορέθηκαν αρκετά το navy blue, το μαύρο και το ροζ. Το μακιγιάζ ήταν ως επί το πλείστον διακριτικό, με τη μονοτονία των nude κραγιόν να «σπάνε» τα λιγοστά κόκκινα, τη στιγμή που η απόλυτη τάση στα μαλλιά ήταν οι κυματισμοί αλά δεκαετία ’40 και τα σινιόν.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Η Κριθαριώτη «έλαμψε» και στα λαμπερά parties!


Τι κοινό έχουν η Κιμ Καρντάσιαν και η εμφάνισή της στο καθιερωμένο πάρτι του Ελτον Τζον, όπου γίνεται και προβολή της απονομής των βραβείων Οσκαρ, με τη Δούκισσα Νομικού και την πρεμιέρα της στο «Dancing with the stars 4»; Η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα επέλεξε να φορέσει την ίδια κόκκινη τουαλέτα με την πρώην Σταρ Ελλάς, διά χειρός Σήλιας Κριθαριώτη. Η εκρηκτική Κιμ εντυπωσίασε με την επιλογή της, που τόνιζε τις juicy αναλογίες της και μάλιστα απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για το haute couture κομμάτι που φόρεσε. Ομως δεν ήταν η μοναδική που εμπιστεύτηκε την Ελληνίδα σχεδιάστρια. Δίχρωμη δημιουργία επέλεξε και η κόρη του Εντι Μέρφι, Μπρία, η οποία κάλυψε τις αφίξεις των stars στο πάρτι του Βρετανού καλλιτέχνη, για το Entertainment Tonight. Μάλιστα δήλωσε: «Αγαπώ αυτό το φόρεμα, όλοι όσοι το είδαν ενθουσιάστηκαν».


Ομως και η ηθοποιός Πόλα Πάτον έκλεψε τις εντυπώσεις στο «κόκκινο χαλί» του «Vanity Fair» after Oscars party, με τη λευκή, κεντημένη στο χέρι δημιουργία της Κριθαριώτη. Ψήφο στην Ελληνίδα designer έδωσε και η επίσης ηθοποιός Ναταλία Ράμος, καθώς φόρεσε μια λαμπερή δημιουργία σε παλ πράσινους τόνους.


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...