Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Απόδραση από τον εφιάλτη!

Δάκρυα χαράς από ομογενείς που έφυγαν από την Ουκρανία.

Ωρα 14.50, μεσημέρι Τρίτης και το αεροσκάφος της Aegean προσγειώνεται στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας δεκάδες ομογενείς και Ουκρανούς επιβάτες που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά τις εξελίξεις στη χερσόνησο της Κριμαίας. Στην αίθουσα αφίξεων περιμένουν με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους συγγενείς και φίλοι για να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο και μόλις η πόρτα ανοίγει, αρκετοί δεν αντέχουν και ξεσπούν σε λυγμούς… Είναι δάκρυα χαράς, καθώς πλέον νιώθουν ασφαλείς μακριά από τη χώρα όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν.

Την 26χρονη Χριστίνα Λεγνίδη την περιμένει ο πατέρας της. «Πλέον στην Ουκρανία εξελίσσονται καταστάσεις τρομακτικές, που η ανθρωπότητα έχει να τις ζήσει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» λέει στην «Espressο» και προσθέτει:

«Αποφάσισα να έρθω πίσω στην Ελλάδα, γιατί εκεί φοβάμαι. Εμενα στην Ουκρανία για πολλά χρόνια. Πήγα και φοίτησα στο πανεπιστήμιο και έπειτα έπιασα δουλειά. Είχα ξεκινήσει τη ζωή μου. Ομως τώρα όλα άλλαξαν. Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας δεν σε αφήνει να βγεις έξω από το σπίτι σου».

Σύμφωνα με την ίδια, «εξτρεμιστές μαζεύουν χρήματα στο Κίεβο για να αγοράσουν όπλα… Δεν ξέρουμε πού θα τα χρησιμοποιήσουν. Εχουν κολλήσει αφίσες στον δρόμο πολύ πριν από την επέμβαση των Ρώσων στην Κριμαία, που γράφουν “Μη μιλάτε τη γλώσσα” (σ.σ.: δηλαδή ρωσικά)! Οι Ρώσοι είναι οι εχθροί μας”».

Αστυνομία δεν υπάρχει. Επιτίθενται σε Εβραίους και Ουκρανούς ρωσικής καταγωγής. Και αργά ή γρήγορα θα μπουν και οι Ελληνες στο στόχαστρο. Θα μπουν όλες οι μειονότητες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου ένα περιστατικό που είδα να εκτυλίσσεται πριν από μερικά 24ωρα μπροστά μου. Οι εξτρεμιστές άρχισαν να χτυπούν ανελέητα έναν ζωγράφο του δρόμου μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο του Κιέβου. Τον ξυλοκοπούσαν για 5 ευρώ και κανείς από τους περαστικούς δεν σταμάτησε για να βοηθήσει. Ολοι φοβόμασταν!»

Λίγα μέτρα πιο πέρα η Μαρίνα Μαλίκοβα πνίγει στα φιλιά και στις αγκαλιές την κόρη της Τζούλια και το μόλις ενός έτους εγγονάκι της. «Ηρθαμε στην Ελλάδα και θα μείνουμε τουλάχιστον ένα μήνα, γιατί φοβόμαστε» σημείωσε η Τζούλια και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι Ουκρανή και ο άντρας μου Ρώσος. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι έκρυθμη και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Τουλάχιστον στην Ελλάδα το παιδί μου θα είναι ασφαλές. Ωστόσο αγωνιώ για τον άντρα μου που έμεινε πίσω».

Την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Κριμαία περιέγραψε στην «Espresso» και η νεαρή Αναστασία. «Στο Κίεβο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Στην Κριμαία όμως τα πράγματα είναι δύσκολα και ο στρατός είναι παντού. Ηρθα στην Ελλάδα για να νιώσω ασφάλεια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εύχομαι να σταθεροποιηθούν γρήγορα τα πράγματα και να επιστρέψουμε στη χώρα μας».
Για υπερβολή σε αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο ο 35χρονος Γιώργος, ο οποίος είναι παντρεμένος με την 31χρονη Ουκρανή Γκαλίνα.

«Αποφασίσαμε μαζί με τη γυναίκα μου να έρθουμε, καθώς υπάρχει φόβος στον κόσμο. Ομως υπάρχει υπερβολή σε αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης» τόνισε, ενώ η Γκαλίνα σημείωσε: «Ο Πούτιν έχει βάλει σε εφαρμογή το ίδιο σχέδιο που είχε πραγματοποιήσει και στην περίπτωση της Γεωργίας, αλλά και της Μολδαβίας. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ».

Αγωνία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει και στην Ελλάδα οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται μόνο για τους περίπου 150.000 Ελληνες που ζουν στη χώρα, αλλά και για το πλήθος των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Με βάση τα στοιχεία του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο, υπολογίζεται ότι η συνολική έκθεση των ελληνικών εταιρειών προσεγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε 335 εκατομμύρια εκτιμώνται οι συνολικές επενδύσεις τους.

Ο Βαγγέλης Διακομανώλης, υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς στο Κίεβο, ήταν μαζί με τη γυναίκα του Δέσποινα και τα δύο κοριτσάκια τους ανάμεσα στους επιβάτες που έφτασαν χθες το μεσημέρι από την Ουκρανία. «Ηρθα με τη γυναίκα και τα παιδιά μου πίσω στην Ελλάδα μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής οι Ελληνες δεν έχουμε πρόβλημα, ούτε και οι ελληνικές επιχειρήσεις. Υπάρχει όμως φόβος μεταξύ των Ουκρανών και μάλιστα έντονος».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...