Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Ο 29χρονος του Πυροσβεστικού Σώματος που έγινε παράδειγμα γενναιότητας

Πριν από έξι μήνες είχε ριχτεί στις φλόγες για να σώσει το σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους στη Μύκονο και πριν από λίγες ημέρες απεγκλώβισε από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες έναν άντρα, έπειτα από σοβαρό τροχαίο που είχε. Ο νεαρός πυροσβέστης Γιώργος Ζώης από τη Φιγαλεία Ηλείας μέσα σε μισό χρόνο έγινε παράδειγμα γενναιότητας και ηρωισμού.

Πριν από έξι μήνες είχε ριχτεί στις φλόγες για να σώσει το σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους στη Μύκονο και πριν από λίγες ημέρες απεγκλώβισε από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες έναν άντρα, έπειτα από σοβαρό τροχαίο που είχε. Ο νεαρός πυροσβέστης Γιώργος Ζώης από τη Φιγαλεία Ηλείας μέσα σε μισό χρόνο έγινε παράδειγμα γενναιότητας και ηρωισμού.

«Επραξα αυτό που η συνείδηση και το καθήκον μού υπαγόρευσαν να κάνω» είπε μιλώντας στην «Espresso» και το μόνο που θέλησε να προσθέσει, με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, είναι το εξής: «Το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη όποτε εκείνος το χρειαστεί».

Το τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, μόλις 20 μέτρα μακριά από το σπίτι του στη Φασκομηλιά Φιγαλείας. Ο 29χρονος, που βρισκόταν στο χωριό για λίγες ημέρες προκειμένου να δει τους γονείς του, άκουσε τον θόρυβο από το τρακάρισμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρισκόταν στο σημείο για να προσφέρει τη βοήθειά του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα το όχημα να βγάζει πυκνούς καπνούς, ενώ ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί στις λαμαρίνες έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Ο πυροσβέστης πραγματοποίησε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού με τη βοήθεια του αδελφού του Ανδρέα Ζώη και των διερχόμενων οδηγών Βασίλη Ζώη και Τάσου Τάγαρη.

Με ψυχραιμία, ο έμπειρος 29χρονος έδρασε αστραπιαία και μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τον τραυματισμένο οδηγό και να τον μεταφέρει σε ασφαλή χώρο, ούτως ώστε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, το οποίο ο ίδιος κάλεσε και ήρθε από το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας μέσα σε μόλις μισή ώρα!

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε ήταν αποσπασμένος ως επικεφαλής οχήματος στη Μύκονο, είχε σώσει το σπίτι της ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης Μαντούς Μαυρογένους, όταν τυλίχτηκε στις φλόγες το ξενοδοχείο «Apollon» στον Γιαλό Μυκόνου. Η φωτιά ξεκίνησε από το εστιατόριο και γρήγορα επεκτάθηκε στον πάνω όροφο, που ήταν το σπίτι της Μαυρογένους και τώρα είναι το ξενοδοχείο.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....