Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η «αυτοκτονία» καθηγήτριας στην Κέρκυρα ήταν δολοφονία

Αποζημίωση «μαμούθ» επιδίκασε, 22 χρόνια μετά, το δικαστήριο στην οικογένεια της άτυχης Λίας Τρικαλιώτη, της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής από την Κέρκυρα, η οποία τον Νοέμβριο του 1997 βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα βάθους 250 μέτρων! Οι Αρχές είχαν αποδώσει τον φρικτό θάνατό της σε αυτοκτονία, με τους γονείς της ωστόσο να μην έχουν πιστέψει ούτε μία στιγμή ότι η γλυκιά τους Λία θα έβαζε ποτέ η ίδια τέλος στη ζωή της. Οι ίδιοι κίνησαν γη και ουρανό, τα έβαλαν με θεούς και δαίμονες, ούτως ώστε να αποδείξουν ότι η αγαπημένη τους κόρη έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το απίστευτο θρίλερ έφτασε στο τέλος του, με το Δημόσιο να καλείται τώρα να καταβάλλει (με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων) στους τραγικούς γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας το ιλιγγιώδες ποσό ύψους περίπου 350.000 ευρώ για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν και κρατούν επί δύο και πλέον δεκαετίες την υπόθεση ανεξιχνίαστη. Συγκεκριμένα, είχαν προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα διοικητικά δικαστήρια, θεωρώντας ότι οι αστυνομικές Αρχές δεν έκαναν τις απαραίτητες ανακρίσεις για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε η κόρη τους.

Τα ίχνη της Λίας Τρικαλιώτη είχαν χαθεί μυστηριωδώς τον Νοέμβριο του 1997 και τρία εικοσιτετράωρα μετά βρέθηκε το πτώμα της σε μια απότομη χαράδρα στο βόρειο τμήμα του νησιού, κάτω από το φρούριο του Αγγελόκαστρου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Αστυνομία είχε συμπεράνει πως πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοχειρία, ενώ τη νεκροτομή έκανε παθολογοανατόμος και όχι ιατροδικαστής, ο οποίος είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος «προκλήθηκε από πτώση από μεγάλο ύψος και είναι πιθανή η αυτοκτονία».

Οι γονείς της, και ιδίως ο πατέρας της, δεν δέχτηκαν ποτέ αυτή την εκδοχή, εκθέτοντας το επιχείρημα ότι το σώμα της κόρης τους είχε ελαφριά κατάγματα και εκδορές που δεν μαρτυρούσαν μία πτώση από τόσο μεγάλο ύψος. Ο ίδιος επέμενε ότι η Λία δολοφονήθηκε και κατόπιν ο φονιάς άφησε το άψυχο σώμα της στο σημείο όπου βρέθηκε για να θεωρηθεί αυτοκτονία και να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές προκειμένου η υπόθεση να μπει στο συρτάρι.

Τελικά, δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1999, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Κέρκυρας έγινε εκταφή του πτώματος της άτυχης δασκάλας προκειμένου οι ιατροδικαστές, τους οποίους όρισε η οικογένεια, να διενεργήσουν νεκροτομή. Μάλιστα, για να εξαγάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα είχαν ρίξει ένα κέρινο ομοίωμα από το σημείο όπου υποτίθεται ότι είχε πέσει η Τρικαλιώτη για να αποφανθούν πως τελικά «το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ουδόλως ευσταθεί», λέγοντας ότι το σώμα της Λίας δεν έφερε τα τραύματα που θα δικαιολογούσαν μια πτώση από 250 μέτρα ύψος.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι αστυνομικοί που διενήργησαν την έρευνα της πολύκροτης υπόθεσης στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη δεν είχαν κατορθώσει να βρουν ούτε την τσάντα της. Αργότερα τη βρήκαν Αμερικανοί τουρίστες που περνούσαν τυχαία από το σημείο και την παρέδωσαν στην Αστυνομία. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η κατάθεση των τουριστών δόθηκε ναι μεν σε αστυνομικό αλλά όχι στο αστυνομικό τμήμα, αλλά σε καφενείο της περιοχής με διερμηνέα έναν σερβιτόρο! Επίσης, οι αστυνομικοί παρέλειψαν να ερευνήσουν το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της δασκάλας για αποτυπώματα, ούτε ελήφθησαν για να εξεταστούν τα αντικείμενα που βρέθηκαν γύρω από το πτώμα.

Τον Δεκέμβριο του 2002 η οικογένεια της άτυχης δασκάλας κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή εναντίον του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καταγγέλλοντας τις παραλείψεις των αστυνομικών κατά τη διερεύνηση των τραγικών συνθηκών θανάτου της.

120279

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...