Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τσάκωσαν τη σπείρα που έκανε «ντου» με Ι.Χ. σε καταστήματα

Χειροπέδες στα μέλη της συμμορίας που γκρέμιζαν με Ι.Χ. βιτρίνες για να κλέψουν καταστήματα

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Αυλαία στη δράση της περιβόητης σπείρας που, χρησιμοποιώντας ως «πολιορκητικούς κριούς» κλεμμένα αυτοκίνητα, έκανε «ντου» σε καταστήματα της Αττικής και άρπαζε από χρήματα και κινητά μέχρι κονσόλες PlayStation έριξαν οι αστυνομικές Αρχές!

Το πιο εντυπωσιακό «χτύπημα» τον κακοποιών είχε γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν εισέβαλαν με ένα κλεμμένο συλλεκτικό Mustang του 1967 σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τη λεωφόρο Κηφισού. Το συνολικό κόστος ανακατασκευής του αυτοκινήτου, που ήταν από τα πιο δημοφιλή της αυτοκινητοβιομηχανίας και διαλύθηκε από την πρόσκρουση, είχε φτάσει τα 45.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του. Όπως γνωστοποίησαν οι αστυνομικές Αρχές, στα δίχτυα τους έπεσαν πέντε Αλβανοί Ρομά, δύο 17χρονοι που ταυτοποιήθηκαν έπειτα από συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές, ένας 19χρονος, ένας 24χρονος και ένας 29χρονος, και εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 40 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε επιχειρήσεις. Ολοι τους παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι σεσημασμένοι για δεκάδες ληστείες, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές Ι.Χ., καθώς και άριστοι γνώστες του νομικού πλαισίου της χώρας μας. Και αυτό διότι με το που βρέθηκαν με χειροπέδες έσπευσαν να δηλώσουν ανήλικοι για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

σπειρα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εξ αυτών, όπως διαπιστώθηκε, για κάθε χρόνο που περνούσε δήλωνε έναν χρόνο μικρότερος για να παραμένει στο όριο της ανηλικότητας. Ωστόσο η εμπειρία των αστυνομικών σε συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές δεν τους άφησε περιθώριο. Αμεσα ταυτοποίησαν τους πέντε Αλβανούς Ρομά.

Οι τέσσερις είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ενώ ο 29χρονος συνεργός τους βρίσκεται ήδη έγκλειστος στη φυλακή για ληστεία. Και οι πέντε θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί και αδίστακτοι κακοποιοί. Σε μια από τις διαρρήξεις που είχαν διαπράξει έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και δίχως να χάσει χρόνο ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να εμβολίσει το περιπολικό. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί τον προφυλακτήρα του κλεμμένου οχήματος αναγκάζοντας τους δράστες να τραπούν σε φυγή. Τα μέλη της σπείρας έκρυβαν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες από ζακέτες και φούτερ που φορούσαν και τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες.

Εμβόλιζαν τα ρολά

Με διακριτούς ρόλους και την ίδια μεθοδολογία έκλεβαν αυτοκίνητα κυρίως παλιάς τεχνολογίας, δεκαετίας 1990, συγκεκριμένου τύπου και κατασκευαστή, από διάφορες περιοχές της Αττικής και εμβόλιζαν τα ρολά ή τη βιτρίνα του καταστήματος από το οποίο αφαιρούσαν εμπορεύματα. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα εγκατέλειπαν στο σημείο της διάρρηξης ή διέφευγαν και τα εγκατέλειπαν σε κοντινή απόσταση, συνεχίζοντας με άλλο όχημα. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας φρεάτια της ΕΥΔΑΠ ή κατάλληλα εργαλεία, έκοβαν τα ρολά των καταστημάτων και στη συνέχεια έσπαγαν τις τζαμαρίες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, «συνολικά εξιχνιάστηκαν 40 διαρρήξεις και κλοπές αποκομίζοντας ποσό που υπερβαίνει τα 210.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις με την ίδια μεθοδολογία».

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει 11 διαρρήξεις καταστημάτων με θραύση της τζαμαρίας ύστερα από εμβολισμό με όχημα σε περιοχές της Αττικής, 10 διαρρήξεις καταστημάτων και μία απόπειρα, μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...