Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Το μήνυμα του «αετού των αιθέρων» που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Με ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με το μήνυμα που έστειλε μέσα από το κόκπιτ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, ο οποίος έκανε επίδειξη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ακούστηκε να λέει ο πιλότος και συμπλήρωσε «Χρόνια πολλά, Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά, Μακεδονία, χρόνια πολλά, Ελλάδα» αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

21818175
Επίλεκτες μονάδες του Στρατού

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, που έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του μαχητικού, ενώ όταν ολοκληρώθηκε η επίδειξη του F-16 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνθηκε στον πιλότο με λόγια που επίσης προκάλεσαν συγκίνηση.

«Κύριε επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας. Είναι υπερήφανος για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά σας, τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας, του έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και άνοιξε από τη φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρώτοι από όλους παρήλασαν οι ανάπηροι πολέμου από την Κύπρο. Ακολούθησαν οι κομάντος που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο, ποντιακά σωματεία, σύλλογοι μακεδονομάχων και απόστρατοι.

21817918

Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεκίνησε με τους Εύζωνες, ενώ κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και στην Αθήνα με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη μαθητική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), η ομάδα των Special Olympics καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά μέρη της χώρας λόγω της καλοκαιρίας αρκετοί ήταν εκείνοι που μετά τις παρελάσεις βρέθηκαν στις κοντινές παραλίες για ένα… φθινοπωρινό μπάνιο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...