Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Οργή για την παρέλαση «τσίρκο»

Ξεχειλίζει η οργή μετά την απόφαση μιας ομάδας 10 κοριτσιών να διακωμωδήσει τη μαθητική παρέλαση του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναπαριστώντας το θρυλικό σκετσάκι των Monty Python από το έργο «Monty Python’s Flying Circus» του 1970!

Στο βίντεο, που έχει προκαλέσει θυμηδία και ποικίλα -αρνητικά κυρίως- σχόλια, εμφανίζεται μια κοπέλα να παρελαύνει κρατώντας την ελληνική σημαία και από πίσω της ακολουθούν οι υπόλοιπες «μαθήτριες», κάνοντας γελοίες και ακατανόητες κινήσεις, που παραπέμπουν σε… πτηνά! Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των ντροπιαστικών εικόνων, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, μέσω μιας οργισμένης ανάρτησης στη σελίδα «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, Πολιτών Πολιτεία – Γιάννης Βούρος», στο facebook, χαρακτήρισε τις 10 «μαθήτριες» «γελοία υποκείμενα», συμπληρώνοντας πως έχει ξεκινήσει η «ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών» που παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Ο ίδιος, άλλωστε, εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με την οποία καταδικάζουν όσα συνέβησαν από εξωσχολικούς κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Εθνική επέτειος

«Η παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μια απλή, επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μια κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας…
Υπό το πνεύμα αυτό, κάθε μορφή διαμαρτυρίας εντός της παρελάσεως αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της ελληνικής μας σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κοινό ανακοινωθέν.

Το θέμα των 10 κοριτσιών, τα οποία παρέλασαν μπροστά στους επισήμους όπως ο John Cleese στο γνωστό σκετς «Ministry of Silly Walks» (υπουργείο των Ανόητων Βαδισμάτων), πήρε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, ώστε έφτασε μέχρι την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που τόνισε ότι το υπουργείο ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν «που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις».

«Καλλιτεχνική επέμβαση»

Πάντως, στην ανακοίνωση-μανιφέστο που έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τα 10 κορίτσια χαρακτήρισαν την κίνησή τους αυτή ως «καλλιτεχνική επέμβαση». «Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, στα παραγγέλματα, στα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» ανέφεραν σε κάποιο σημείο του κειμένου τους, ενώ αμέσως μετά αναρωτιούνταν: «Τι κοινό μπορεί να ‘χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να ‘χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού. Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος, ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια. Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...