Για 40 ώρες στη θάλασσα τουρίστρια που παρασύρθηκε με τη βάρκα της ανοιχτά της Φολεγάνδρου

Πάλεψε με τα κύματα επί σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα, αλλά κατάφερε να βγει νικήτρια η 47χρονη τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία έζησε μια απίστευτη περιπέτεια ώσπου να βρεθεί εξαντλημένη, αλλά σώα μέσα στο τέντερ του ιστιοφόρου της, που είχε παρασυρθεί σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Φολεγάνδρου!

Από την Εύα Παπαδάτου

Η 47χρονη παραθέριζε μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της στο κυκλαδίτικο νησί, όπου είχαν πάει με ιστιοφόρο. Κάποια στιγμή, το μεσημέρι της Παρασκευής, βγήκε με τη βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου στην ακτή του κόλπου της Αγκάλης για να κάνει μερικά ψώνια.

Λίγες ώρες μετά τηλεφώνησε στον άντρα της για να του πει ότι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο ιστιοφόρο τους με το ίδιο σκάφος, όμως η ώρα περνούσε και η Νεοζηλανδή δεν εμφανιζόταν. Ο σύζυγός της άρχισε να ανησυχεί, καθώς η βάρκα της 47χρονης δεν έλεγε να φανεί, με αποτέλεσμα να ενημερώσει αναστατωμένος τις Aρχές.

Έρευνες

Το πρωί του Σαββάτου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημέρωσε τις λιμενικές Aρχές της Iου, της Φολέγανδρου, της Μήλου, της Νάξου και της Σαντορίνης για την εξαφάνιση του 47χρονης και αμέσως άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της, με τη συνδρομή τεσσάρων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού, τριών ιδιωτικών σκαφών και ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από ξηράς συμμετείχαν στις έρευνες στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Ωστόσο, ίχνη της αγνοούμενης γυναίκας δεν υπήρχαν πουθενά και οι ελπίδες ότι θα την εντόπιζαν ζωντανή άρχισαν να εξανεμίζονται.

Τελικά, το θαύμα έγινε το πρωί της Κυριακής, έπειτα από 40 ώρες, όταν το πλήρωμα περιπολικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου την εντόπισε μέσα στο βαρκάκι της εξαντλημένη και αρκετά σοκαρισμένη, αλλά καλά στην υγεία της. Η τουρίστρια περισυνελέγη από το πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις. Στο πλευρό της βρέθηκε και ο σύζυγός της, ανακουφισμένος που την έβλεπε ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...