Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Σφράγισαν» για χρέη ύψους 800.000 € την ιστορική «Αθηναία» του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στο Κολωνάκι

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος περνάει δύσκολες ώρες. Δικαστικός κλητήρας από την Εισαγγελία πέρασε χθες το πρωί την είσοδο της θρυλικής «Αθηναίας», του κέντρου δηλαδή που είχε στη δικαιοδοσία του ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτελώντας εντολή κατάσχεσης που εξέδωσε τράπεζα για χρέη ύψους 800.000 ευρώ.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΛΗ

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και με δάκρυα στα μάτια, βρέθηκε για τελευταία φορά στο νυχτερινό μαγαζί, στο Κολωνάκι, και παρέδωσε τα κλειδιά του υπέρ της τράπεζας. Φεύγοντας από το κέντρο πήρε μόνο τα 20 κάδρα που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους του, με φωτογραφίες όλων των αστέρων του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν τραγουδήσει εκεί. Σημειώνεται πως η «Αθηναία» βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα με τιμή πώλησης 865.000 ευρώ, δίχως όμως να βρεθεί αγοραστής.

Το ιστορικό μαγαζί, γνωστό και ως «κοσμική υπόγα», λειτουργούσε από τη δεκαετία του ’40 ως «Miami» και μετονομάστηκε το ’60 σε «Αθηναία». Ο Παπαργυρόπουλος το απέκτησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, για να συνεχίσει να γράφει μέσα από αυτό (και από το άλλο κέντρο του, τα «Αστέρια») τη δική του ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα.

Στέκι της κοσμικής Αθήνας

Η «Αθηναία» έγινε το στέκι όλης της κοσμικής Αθήνας. Κόκοτας, Γλυκερία, Μπονάτσος, Βίσση, Καρβέλας, Γαβαλάς, Δάκης, Βοσκόπουλος, Κατσαρός, Ζαμπέτας, Πουλόπουλος, Νικολάου, Πόλυ Πάνου, Μαίρη Λίντα και Χρηστάκης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που τραγούδησαν εκεί, ενώ μεταξύ των θαμώνων που πέρασαν από τα τραπέζια του ήταν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μιμή Ντενίση, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής κ.ά.

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος κατάφερε να κερδίσει τους πιο απαιτητικούς Αθηναίους, ρίχνοντας συνέχεια λεφτά στην «Αθηναία» και διατηρώντας την ποιότητα της κουζίνας και της μουσικής σε υψηλά επίπεδα. Ήταν πάντα ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα, χτίζοντας προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες του, οι οποίοι γέμιζαν το μαγαζί επτά ημέρες την εβδομάδα!

f2 katsaros mouti
Στη θρυλική «Αθηναία» ανάμεσα στον Γιώργο Κατσαρό και στην Ορνέλα Μούτι

Ήταν αυτός που έπεισε τον μαέστρο Γιώργο Κατσαρό να μπει μπουζούκι στην ορχήστρα, χωρίς να φαίνεται σχεδόν, προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν οι πελάτες που το απεχθάνονταν. Σε άλλη βραδιά διοργανώθηκε κάλεσμα και το κέφι ήταν τέτοιο, που επενέβη η Αστυνομία για παραβίαση ωραρίου και παραπάνω από 50 κοσμικοί Αθηναίοι συνέρρευσαν στο αστυνομικό τμήμα για συμπαράσταση.

Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος κρατάει πλέον τις όμορφες αναμνήσεις ως παρηγοριά, αλλά δεν το βάζει κάτω και δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει για να μη γεράσει: «Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να μη με πάρει από κάτω. Μου αρέσει να μεγαλώνω, αλλά όχι να γερνάω. Δεν θέλω να κάτσω σπίτι μου και να περιμένω να πεθάνω» δήλωσε χθες στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...