Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δίψαγαν για αίμα αστυνομικών

Η δίψα για αίμα, η γιάφκα-οπλοστάσιο στον Χολαργό, με σήμα κατατεθέν τα καλάσνικοφ αλλά και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, χτυπήματα σε καίριους στόχους και τέσσερα πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων με μακρύ παραβατικό παρελθόν, συνθέτουν το παζλ της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, τα μέλη της οποίας προετοίμαζαν νέο μεγάλο χτύπημα τις επόμενες ημέρες.

Τα σχέδια των αδίστακτων τρομοκρατών, που εν όψει της επετείου της 17 Νοεμβρίου αλλά και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου βρίσκονταν υπ’ ατμόν για νέα τρομοκρατική επίθεση, ματαιώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με συντονισμένη επιχείρηση μπούκαραν στο διαμέρισμα-γιάφκα της οργάνωσης επί της οδού 17 Νοέμβρη 57.

f2 Χολαργός 4947692

Οι συλλήψεις ενός 41χρονου καταδικασθέντα για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, του 45χρονου ιδιοκτήτη της γιάφκας, μιας 39χρονης και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος 46χρονου γνωστού καταληψία, που καταζητείται, σήμαναν την αρχή του τέλους για τη δράση της ομάδας, που, σύμφωνα με τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρη Χαρδαλιά, ετοίμαζε ένα πολύ μεγάλο χτύπημα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Ευτυχώς, προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του για την έγκαιρη παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, χάρη στην οποία δεν θρηνήσαμε θύματα από τη δράση των αδίστακτων τρομοκρατών, που είχαν στην κατοχή τους καλάσνικοφ με λέιζερ, πυροβόλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά.

f3 Κυψέλη

«Έχουν χρησιμοποιηθεί»

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς, δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να είχε προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής αναφερόμενος στα χτυπήματα της ομάδας, μεταξύ των οποίων πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ανήμερα των ευρωεκλογών του 2014, στην πρεσβεία του Μεξικού στις 31 Αυγούστου του 2016 και στη γαλλική πρεσβεία στις 10 Νοεμβρίου του 2016, όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

f4 PASOK 2017

«Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε» επισήμανε για το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Μάλιστα, εκτός από τα πυροβόλα όπλα και τα καλάσνικοφ, τα αποκαλυπτικά ευρήματα περιλαμβάνουν χειροβομβίδες, ζελατινοδυναμίτιδα, ηλεκτρικούς πυροκροτητές, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και… φάρο ασθενοφόρου με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων και πλήθος αυτοκόλλητων ασθενοφόρων και νοσοκομειακών οχημάτων!

Ο κλοιός γύρω από τα μέλη της οργάνωσης άρχισε να στενεύει επικίνδυνα στις 21 Οκτωβρίου, όταν η ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό (μάλιστα στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση 300 μέτρων από το διαμέρισμα-γιάφκα) οδηγεί στον τραυματισμό ενός εκ των τρομοκρατών.

f5 Γαλλική πρεσβεία

Ο τραυματισμός

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο 41χρονος κατηγορούμενος προσπαθεί να δώσει το καλάσνικοφ στον 46χρονο συνεργό του το όπλο εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει τον 46χρονο στο γόνατο. Και μπορεί οι δύο τους να κατόρθωσαν να διαφύγουν, όμως το γενετικό υλικό από τον τραυματισμό ανοίγει τον δρόμο για την ταυτοποίηση του 46χρονου, που οδηγεί σε καταιγιστικές εξελίξεις και στη σύλληψη τριών μελών της ομάδας, δύο εκ των οποίων θα περάσουν αύριο το κατώφλι του ανακριτή.

f6

Συγκεκριμένα ο 41χρονος και ο 45χρονος βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα (τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων) και πέντε πλημμελήματα, με τον πρώτο να δηλώνει από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται πως «θα συνεχίσει να παλεύει ακλόνητος μέσα και έξω από τις φυλακές».

Χθες στην Εισαγγελία οδηγήθηκε και η 39χρονη, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Την ίδια ώρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά τα memory sticks που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 46χρονου καταζητούμενου, ενώ στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται και η γιατρός που φέρεται ότι τον περιέθαλψε μετά τον τραυματισμό του κατά τη ληστεία στον Χολαργό.

f7

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...