Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Οι νέοι είναι ωραίοι

Πώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού δείχνει να αποδίδει καρπούς μέσα στο γήπεδο.


Κατά τον απολογισμό του πρώτου μισού της σεζόν ο Νίκος Νταμπίζας είχε υποστηρίξει ότι οι κρίσεις για την ομάδα και για τους παίκτες θα γίνουν στο τέλος της χρονιάς. Πλέον, με τα 4/5 του φετινού πρωταθλήματος να αποτελούν ήδη παρελθόν, δεν είναι άκαιρη μια καταγραφή των δεδομένων.


Επειτα από ένα επτάμηνο, ο μεταγραφικός σχεδιασμός (που έγινε σε συνεργασία του Νίκου Νταμπίζα τον Γιάννη Αναστασίου) φαίνεται ότι δεν είχε μεγάλες… αστοχίες. Οι παίκτες που εντάχθηκαν στο «τριφύλλι» (κατά βάση ελεύθεροι και δανεικοί, οι περισσότεροι μικρής ηλικίας) προσαρμόστηκαν στο πλάνο του 41χρονου προπονητή και ο Παναθηναϊκός αποκτά πλέον μια αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα.


Με διαφορά μέχρι τώρα η καλύτερη μεταγραφή είναι ο Μάρκους Μπεργκ, καθώς έχει αποδειχτεί λίρα εκατό στην επίθεση. Ο Γιάννης Αναστασίου επέμενε το καλοκαίρι να γίνει η υπέρβαση στο «πράσινο» μπάτζετ για την απόκτηση του 27χρονου φορ (έχει το υψηλότερο συμβόλαιο με 400.000 ευρώ) παρότι προερχόταν από άσχημη σεζόν στο Αμβούργο. Πήρε το ρίσκο και τώρα προφανώς δικαιώνεται με την επιλογή του.


Πάντως το πιο «βαρύ» όνομα των καλοκαιρινών επιλογών είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς. Οι «πράσινοι» πόνταραν στον Κροάτη για να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής. Βέβαια οι εμφανίσεις του δεν θυμίζουν τον παίκτη που ξεχώριζε πριν από μία τετραετία με τη φανέλα της Μπάγερν, όμως αφενός δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και αφετέρου ότι βρίσκει σιγά σιγά τον ρόλο του μέσα στο σύνολο του Αναστασίου.


Υποψηφιότητα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας βάζει και ο συμπατριώτης του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο εκλέκτορας της Κροατίας Νίκο Κόβατς δείχνει να έχει στο πλάνο του τον 29χρονο στόπερ, ο οποίος μετά την περσινή θητεία του στον ΠΑΟΚ, φέτος επιλέχθηκε από τον Παναθηναϊκό για να δώσει εμπειρία στα μετόπισθεν. Ο (δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας) «Σίφο» είναι βασικός στο σχήμα του Αναστασίου και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή του. Οπως συμβαίνει και με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, τον νεαρό Γιώργο Κουτρουμπή, που επίσης εντάχθηκε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι. Μεγάλη βελτίωση στο δεύτερο μισό της χρονιάς παρουσιάζει και ο Νάνο. Κι όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τα ανασταλτικά καθήκοντά του. Ο 28χρονος Ισπανός ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πτέρυγα δίνοντας σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Σε ανοδική τροχιά έχει μπει και ο Μεχτί Αμπέντ. Ο Αλγερινός, που πήγε στους «πρασίνους» ως δανεικός από τη Νιούκαστλ, έχει ιδιαίτερο ρόλο στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και βοηθά τόσο στο σκοράρισμα όσο και με τις ασίστ που μοιράζει στους συμπαίκτες του. Ελπίδες αφήνει και ο 21χρονος Αμπντούλ Ατζαγκούν. Διαθέτει καλή τεχνική, δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι του, στοιχεία που τον καθιερώνουν στην ενδεκάδα κυρίως σε ρόλο «κρυφού» φορ.


Οι αδύναμοι κρίκοι


Στον αντίποδα, υπάρχουν δύο μεταγραφές του καλοκαιριού που εξακολουθούν να κινούνται σε ρηχά νερά. Ο Μέντες Ντα Σίλβα άρχισε στο βασικό σχήμα του Αναστασίου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακόμη μικρότερη είναι η προσφορά του Εμίρ Μπαϊράμι. Ο 25χρονος, που έμεινε ελεύθερος από την Τβέντε, ήταν ο πρώτος (χρονικά) ποδοσφαιριστής που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στο παζάρι του καλοκαιριού. Πήρε γρήγορα φανέλα βασικού, όμως οι εμφανίσεις του δεν έπεισαν. Στη συνέχεια ήρθε να προστεθεί στον πονοκέφαλο του τεχνικού τιμ και ο τραυματισμός του στη μέση, γεγονός που έβγαλε τον Σουηδό εκτός αγωνιστικής δράσης και εκτός ρυθμού για μεγάλο διάστημα. Κρίσεις δεν μπορούν να γίνουν ακόμη για τον Μλάντεν Πέτριτς που εντάχθηκε στο «πράσινο» ρόστερ την περίοδο του Ιανουαρίου.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...