Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

«Επιστάτης» σε κατάληψη ο άφαντος τρομοκράτης

Κατά την εκκένωση της κατάληψης GARE στην οδό Καλλιδρομίου στις 26 Αυγούστου έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών ένας 65χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση κατά αστυνομικών στο Τμήμα Ακροπόλεως, και δύο Έλληνες, ένας από τους οποίους είχε συλληφθεί στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1995 και αργότερα για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ληστείες για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ήταν ο 46χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος καταζητείται ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα και τη ληστεία στο ΟΠΑΠ Play του Χολαργού τον περασμένο Οκτώβριο, όπου είχε τραυματιστεί από τα πυρά του καλάσνικοφ του 41χρονου συνεργού του Βαγγέλη Σταθόπουλου, που κι αυτός είχε καταδικαστεί το 2010 σε κάθειρξη έξι ετών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το μικρού κυβισμού ασημί αυτοκίνητο με το οποίο ο 46χρονος διέφυγε την περασμένη Παρασκευή από το διαμέρισμα στον Χολαργό, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι συλλήψεις των συντρόφων του, καθώς εκτιμούν πως, όσο παραμένει ασύλληπτος, αποτελεί απειλή.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης έδινε το «παρών» στο Τμήμα Εξαρχείων τρεις φορές τον μήνα, όπως του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αστυνομικές πηγές λένε ότι «ήταν απόλυτα τυπικός στις παρουσίες του, ωστόσο ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός» και τονίζουν πως «ακόμα και την υπογραφή του την έβαζε με δικό του στιλό που έφερνε και έπαιρνε μαζί του»!

Μάλιστα, ο 46χρονος διέμενε πάνω από τα… κεφάλια της στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ, σε ένα διαμέρισμα στην καρδιά των Εξαρχείων, και έβγαζε βόλτα τον σκύλο του ανάμεσα στους αστυνομικούς!

«Έτσι μπορούσε να παρατηρεί τις αλλαγές στις δυνάμεις, καθώς στο σημείο κάθε βράδυ βρίσκεται σε ανάπτυξη στατική δύναμη διμοιρίας των ΜΑΤ» λένε οι αστυνομικοί. Μετά την ταυτοποίησή του για τη ληστεία στον Χολαργό αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε και η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι η καταδρομική επίθεση με μολότοφ που τραυμάτισε έναν αρχιφύλακα της ομάδας ΔΙΑΣ που προπορευόταν λεωφορείου των ΜΑΤ ήταν προετοιμασία για τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό στόχο από την Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Στρατολόγος

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν στον 46χρονο «επιστάτη» της κατάληψης GARE ρόλο συντονιστή στις επιθέσεις κατά αστυνομικών από οργανωμένες ομάδες αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, ενώ φέρεται ότι στρατολογούσε άτομα με περιφερειακούς ρόλους στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Στόχος του ήταν η επιχειρησιακή αναβάθμιση της οργάνωσης, που είχε ήδη εξαπολύσει τέσσερις επιθέσεις όσο εκείνος ήταν έγκλειστος. Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, οι συλλήψεις των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας ματαίωσαν μια αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια.

Ποια θα ήταν αυτή ίσως δείξουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση στις ηλεκτρονικές συσκευές και στα αρχεία που κατασχέθηκαν, ενώ οι αναλύσεις σε χειρόγραφα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χολαργού μπορεί να προσδιορίσουν τους επικείμενους στόχους της οργάνωσης.

Στη φυλακή οι δύο συλληφθέντες! Αρνήθηκαν τα πάντα στον ανακριτή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησαν γραμμή άρνησης απέναντι στο βαρύ κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, ενώ κατά την εξόδό τους από το κτίριο 9 της Ευελπίδων περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στον αύλειο χώρο εκτόξευσαν μπουκάλια προς τους άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.

21882836
O Διονύσιος Μπάκας οδηγείται στον ανακριτή

Ο 41χρονος Ευάγγελος Σταθόπουλος, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, φέρεται ότι αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό και υποστήριξε πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, καθώς δεν υπάρχουν γενετικό υλικό του ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική που έλεγε ότι είναι τρομοκράτης.

Και ο 45χρονος Διονύσιος Μπάκας αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ για τα όπλα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά του στον Χολαργό φέρεται ότι υποστήριξε πως βρίσκονταν μέσα σε σακίδια, το περιεχόμενο των οποίων αγνοούσε.

21882838
Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος οδηγείται στον ανακριτή

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...