Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο τραγουδιστής που «γιατρεύει» τις ψυχές φυλακισμένων

Το πρωί συμβουλευτικός ψυχολόγος σε βαρυποινίτες, το βράδυ τραγουδιστής! Ο Αναστάσης Κουλούρης, λειτουργός με πλούσιο βιογραφικό, μεταπτυχιακά, σύντομα με διδακτορικό, αλλά και απέραντη αγάπη στην επιστήμη του, μοιράζει τις 24 ώρες της ημέρας ανάμεσα στη θεραπεία της ψυχής και στο τραγούδι. Από μικρό παιδί ονειρευόταν νότες, στίχους και μουσικές! Όμως η ζωή είχε διπλά σχέδια για εκείνον, βάζοντάς του το δίλημμα ή πεντάγραμμο ή πανεπιστήμιο. Και στα δύο είπε ναι!

Ο ψυχοθεραπευτής για δύο χρόνια εργάστηκε στην «Επάνοδο», δομή που επιβλέπεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επανένταξη φυλακισμένων. Ανάμεσα στους περίπου 200 εγκλείστους, μεταξύ αυτών, βιαστές, ληστές, αλλοδαποί και άνθρωποι που βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα για χρέη, η ζωή του κινδύνεψε από έναν σκληρό βαρυποινίτη. «Ήταν μια φανταστική περίοδος, αν εξαιρέσεις πέρυσι τον Δεκέμβριο, τη μία και μοναδική φορά που σοκαρίστηκα. Δολοφόνος με δύο ανθρωποκτονίες στην πλάτη του μπήκε στο γραφείο “παλαβωμένος” επειδή δεν είχε πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Θυμωμένος στάθηκε μπροστά μου, έβγαλε όπλο και το ακούμπησε στο τραπέζι, δείχνοντάς μου πως ήταν έτοιμος για όλα. Φοβήθηκα. Τρόμαξα πολύ. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να τον βγάλω ήρεμα έξω από τον χώρο» λέει στην «Espresso» o γενναίος ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κάθε Τετάρτη ο Αναστάσης Κουλούρης επαναφορτίζεται μουσικά σε συνεργασία με τον πιανίστα του γράφοντας τραγούδια, μελωδίες, λόγια με ομοιοκαταληξίες, εμπνευσμένος πολλές φορές από τις ιστορίες ανθρώπων γύρω του. Τις υπόλοιπες ημέρες δέχεται ασθενείς στο γραφείο του, στα νότια προάστια. Στην πίστα πρωτοεμφανίστηκε το 2001 και συνεργάστηκε με «ψαγμένους» καλλιτέχνες, αλλά και πιο διάσημους, μεταξύ των οποίων ο Αντύπας, η Λιζέττα Νικολάου, ο Τέρης Χρυσός, ο Βασίλης Τερλέγκας και οι αδελφοί Κατσάμπα. «Άρχισα να τραγουδάω από έξι ετών. Οι γονείς μου με ενθάρρυναν, μου αγόρασαν πιάνο και εντελώς τυχαία άνοιξε ένα ωδείο στη γειτονιά μας! Με τη δασκάλα μου τσακωνόμουν συχνά, γιατί εκείνη μου έδινε να παίζω τραγούδια της επιλογής της, ενώ εγώ επέμενα να παίζω τις μελωδίες που έγραφα» θυμάται ο τραγουδοποιός με σπουδές κλασικού και βυζαντινού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Κόνταλυ.

«Σήμερα, αυτό που με στενοχωρεί είναι πως για να παιχτεί ένα τραγούδι σου σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό πρέπει να πληρώσεις κοντά στα 4.000 ευρώ. Επίσης, πάλι από την τσέπη σου, πρέπει να “αγοράσεις” διαδικτυακά views για το δήθεν της υπόθεσης, πρακτικές που δεν με βρίσκουν σύμφωνο».

f2 14
Στην πίστα ο ψυχολόγος

Νέος δίσκος

Ωστόσο, το τραγούδι του που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Μάχη στον αέρα» έπαιξε σε ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας προτού καν κυκλοφορήσει επίσημα κι αυτό τον δικαίωσε, μια και το 2020 αναμένεται νέος δίσκος με τίτλο «Βάζουμε συναίσθημα»!

Το 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος του ολοκληρωμένος δίσκος «Από παιδί ονειρευόμουν» και δύο χρόνια μετά το «Τρελός επαναστάτης», όπου ξεχώρισε το ντουέτο με τον Βασίλη Τερλέγκα «Να την αγαπάς». Ο τραγουδοποιός αρνείται να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά talent shows. «Δεν θα πήγαινα ποτέ, ούτε τα βλέπω. Καταστρέφουν τη μουσική και δεν δίνουν χώρο στα παιδιά. Είναι ένα ευτελές προϊόν».

Ανάμεσα στις δύο αγάπες του, την επιστήμη και το τραγούδι, έτσι ξαφνικά, μπήκε και μια τρίτη, η σύντροφός του Ανδρονίκη, εγκληματολόγος και πηγή της έμπνευσής του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην «Επάνοδο» και το καλοκαίρι θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

F3 7
Με τον Βασίλη Τερλέγκα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...