Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Οι… «κουτσομπόλες» που κάνουν θραύση!

«Παναγιώταινα» και «Λάμπραινα» γνωρίζουν στο «Κάτω Παρτάλι» τόση δημοσιότητα όση δεν τους έδωσε για χρόνια το θέατρο.

Είναι οι δύο φίλες της Μοσχούλας, ζουν επίσης στο «Κάτω Παρτάλι» και κρύβουν κι εκείνες τους δικούς τους «σκελετούς στην ντουλάπα». Η Παναγιώταινα (Γιάννα Ζιάννη) είναι γειτόνισσα και ερωμένη του Διαμαντή, ενώ «φυτρώνει» πάντα εκεί που δεν τη σπέρνουν.

Η Λάμπραινα (Αγορίτσα Οικονόμου) από την πλευρά της γνωρίζει τα μυστικά όλων των κατοίκων του χωριού και είναι ξεφτέρι στο να λέει το φλιτζάνι. Ποιες είναι όμως οι ηθοποιοί που υποδύονται δύο από τους χαρακτηριστικούς ρόλους της σειράς του Λευτέρη Παπαπέτρου και πλέον τις φωνάζουν στον δρόμο με τα μικρά τους ονόματα;

Γιάννα Ζιάννη

Με πτυχίο από το Εθνικό Θέατρο και σπουδές στο πιάνο, η φυσική εξέλιξη της Γιάννας ήταν πάνω στο «σανίδι». Είναι παντρεμένη με τον γνωστό ηθοποιό Τάσο Αλατζά, έχει δύο παιδάκια 3,5 ετών και 13 μηνών και αμέριστη βοήθεια από τους γονείς της – ειδικότερα από τη μαμά της. Αν και μεγάλωσε στους Αγίους Αναργύρους, η αγάπη της για τη φύση την έκανε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Βάρη.

«Οταν με πήρε τηλέφωνο ο Λευτέρης Παπαπέτρου και μου είπε ότι γράφει έναν ρόλο πάνω μου, του είπα χωρίς να το σκεφτώ: “Ναι, τον δέχομαι”. Οταν διάβαζα τα βράδια στο σπίτι τα σενάρια γελούσα μόνη μου. Μου φαίνεται παράξενο στον δρόμο που ο κόσμος με αναγνωρίζει και μου λέει “γεια σου, Παναγιώταινα”» λέει η Γιάννα. «Οπως θα έχετε καταλάβει, διατηρώ παράνομη σχέση με τον Τάσο Χαλκιά και είμαι η μεγαλύτερη κουτσομπόλα και ιντριγκαδόρισσα του χωριού. Τον άνδρα μου τον Παναγιώτη ακόμη δεν τον έχετε δει, γι’ αυτό να περιμένετε ανατροπές. Το χωριό αυτό δεν είναι νορμάλ και οι γυναίκες μεταξύ μας έχουμε διάφορους κωδικούς».

Ποιες «εικόνες» της Γιάννας όμως έδωσαν υπόσταση στην ηρωίδα της; «Πολλοί με ρωτούν από πού ξεπατίκωσα την Παναγιώταινα. Είχα κάποιες εικόνες από τις γυναίκες της επαρχίας, αλλά μόλις η ενδυματολόγος Κατερίνα Παπανικολάου μου έβαλε τη γαλότσα και το μαντίλι μεταμορφώθηκα, άλλαξε η ψυχολογία μου. Με την Παναγιώταινα έχω κοινά, είμαι πολύ νοικοκυρά, μ’ αρέσει να μαγειρεύω και να καθαρίζω, αφού αυτές οι δουλειές με χαλαρώνουν».

Η Γιάννα Ζιάννη, όμως, συμμετέχει και στην παράσταση «Παραμύθια μάντολες» στο Shamone, με τους Παντελή Καναράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιώργο Παράσχο, Τίνα Τράκου και Γιάννη Σεμερτζίδη. 

Αγορίτσα Οικονόμου

Η Αγορίτσα Οικονόμου έχει δώσει λαμπρά δείγματα στο θέατρο τόσο στην αττική κωμωδία «Ορνιθες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, όσο στο «Αχ αυτά τα φαντάσματα» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Από μικρή, αν και οι γονείς της ήθελαν να τη δουν γιατρό ή δικηγόρο, εκείνη σχεδόν κρυφά σπούδαζε υποκριτική στη σχολή Θεοδοσιάδη. Μπορεί στην αρχή η οικογένειά της να μη δέχτηκε με ενθουσιασμό το μπλέξιμό της με το θέατρο, σήμερα όμως νιώθουν υπερήφανοι.

«Πάντα σε μια παράσταση ή σε μια σειρά ελπίζεις για το καλύτερο, ειδικά αν έχεις μοχθήσει κι έχεις αγαπήσεις το κείμενο, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση» λέει η Αγορίτσα σχολιάζοντας τις υψηλές τηλεθεάσεις της σειράς. «Οταν μου τηλεφώνησε ο Λευτέρης Παπαπέτρου -με τον οποίο είχα συνεργαστεί στο θέατρο- είπα αμέσως το ναι».

«Η Λάμπραινα, σύζυγος του Γιακουμή και μάνα ενός κοριτσιού, δεν είναι απλή νοικοκυρά, γνωρίζει πολλά μυστικά για όλο το χωριό. Η καταγωγή των γονιών μου είναι από τη Θεσσαλία. Μπορεί να μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, ασυνείδητα στη μνήμη μου όμως έχω τις εικόνες των μαυροντυμένων γυναικών που έβλεπα στα χωριά. Αυτό που μου αρέσει από τη σειρά είναι ότι επειδή δεν έχω κήπο στο σπίτι μου, με αφορμή τα γυρίσματα έρχομαι σε επαφή με τη φύση, τη λεβάντα και το θυμάρι που μυρίζουν κι αυτό με ηρεμεί πολύ».

Η Αγορίτσα έχει άλλο ένα λόγο να είναι χαρούμενη φέτος. «Υποδύομαι τη Σοφία Βέμπο σε νεαρή ηλικία στο θέατρο Badminton, στην παράσταση “Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο”. Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με τη μεγάλη κυρία του τραγουδιού, μια σπουδαία τραγουδίστρια που θαύμαζα από κορίτσι. Είναι μια γυναίκα γενναιόδωρη, ευγενική, τρυφερή. Μέχρι τις 23 Μαρτίου θα εμφανιζόμαστε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ομολογώ πως η αποδοχή των Βορειοελλαδιτών είναι μεγάλη».     

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ       

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...