«Βόμβα» από τον βόθρο της Μόριας

Σε υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί, έχει μετατραπεί ο καταυλισμός της Μόριας, καθώς μέρος των λυμάτων του Κέντρου Υποδοχής καταλήγει στη θάλασσα, απειλώντας το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την υγεία των κατοίκων.

Το πρόβλημα ανέδειξε η τοπική κοινότητα Μόριας μέσα από καταγγελία της, στην οποία μεταξύ άλλων γνωστοποιεί ότι τα βοθρολύματα 17.000 ανθρώπων, όσων δηλαδή φιλοξενούνται στον καταυλισμό, δεν μπορούν να διοχετευτούν μέσω του αποχετευτικού αγωγού του οικισμού και υπερχειλίζουν στον χείμαρρο, που εφάπτεται στην οικιστική ζώνη του χωριού.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Έπειτα από απανωτές καταγγελίες των κατοίκων, έστειλα για αυτοψία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει. Τελικά, οι καταγγελίες των κατοίκων αποδείχτηκαν αληθινές, ενώ διαπιστώθηκε πως αντίστοιχος έλεγχος είχε γίνει και πριν από έναν χρόνο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς» δηλώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Όπως λέει, οι κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού, καθώς γνωρίζουν το πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ανέχονται αυτή την κατάσταση σε βάρος της υγείας τους, καθώς κανείς δεν τους βοηθά.

«Αν σκεφτείτε για πόσες χιλιάδες ανθρώπους μιλάμε, θα αντιληφθείτε το μέγεθος της ζημιάς» σημειώνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές για το πρόβλημα αυτό, αλλά κάποιοι τους χαρακτήρισαν… μισανθρώπους!.

«Σκεφτείτε ότι είναι βοθρολύματα 17.000 ανθρώπων, προερχόμενων από χώρες ενδημικές σε ιούς, βακτήρια και παράσιτα, άγνωστα στον δυτικό κόσμο, που διασπείρονται λίγες δεκάδες μέτρα από τα σπίτια του χωριού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της η Τοπική Κοινότητα Μόριας.

f2 limaa

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ