Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Και άλλη «Μαρία» στην Κατερίνη (!)

Νέα υπόθεση με μωρό ενός έτους που είχε δώσει σε ζευγάρι η Ρομά του καταυλισμού των Φαρσάλων.

Νέα ανατριχιαστική υπόθεση, παρόμοια με αυτή της μικρής «Μαρίας» (του ξανθού αγγέλου με τα καταγάλανα μάτια που συγκλόνισε το πανελλήνιο), αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές Αρχές στην Κατερίνη. Μάλιστα, οι δύο περιπτώσεις φαίνονται να συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχουν έναν κοινό «παρονομαστή»: τη 41χρονη Τσιγγάνα, η οποία εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό στα Φάρσαλα!


Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, το κουβάρι για τη νέα συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 1 έτους άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του 2014, ύστερα από παραγγελία που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο των ερευνών σε εκατοντάδες φακέλους γέννησης για ύποπτες υποθέσεις.


Αμέσως την προσοχή των ελεγκτών τράβηξε η περίπτωση του βρέφους, για το οποίο το Σεπτέμβριο του 2013 οι φερόμενοι ως γονείς του κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησής του εις διπλούν. Ειδικότερα, ένας 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στον Δήμο Αθηναίων. Μάλιστα, μετά την παραλαβή του βρέφους μια 58χρονη μετέβη στον Δήμο Κατερίνης, όπου με τη χρήση ενός εκ των δύο ληξιαρχικών πράξεων προσπάθησε δύο φορές -ανεπιτυχώς- να προβεί στη δήλωση του μωρού στην οικογενειακή της μερίδα στον Δήμο Κατερίνης.


Ετσι οι αστυνομικές Αρχές της Κατερίνης κάλεσαν για εξέταση την 58χρονη και τον 59χρονο, που εμφανίζονταν ως βιολογικοί γονείς… Οι δυο Ρομά, μάλιστα, προσήλθαν στην αστυνομική διεύθυνση έχοντας μαζί τους το μωρό.


Ανακρινόμενοι έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά δεν άργησε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να συλληφθούν. Το μωρό πάντως είναι καλά στην υγεία του και, προς το παρόν, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης.


Η 58χρονη προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το βρέφος τούς το είχε παραδώσει στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου η 41χρονη γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα. Οπως είπε, η προφυλακισμένη Ελευθερία Δημοπούλου τούς είχε δώσει το μωρό, χωρίς όμως να ζητήσει χρηματική αμοιβή, προκειμένου να το μεγαλώσουν.


Αμέσως δόθηκε εντολή να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις DNA τόσο στους υποτιθέμενους γονείς του μόλις λίγων μηνών βρέφους όσο και στη 41χρονη Ελευθερία Δημοπούλου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία κληρονομική συμβατότητα.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών έχουν στραφεί μία ακόμη φορά στη Βουλγαρία και στον καταυλισμό των Ρομά όπου μένουν οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι αρχές της γειτονικής χώρας που διεξάγουν έρευνες.


Ο 59χρονος και η 58χρονη, οι οποίοι από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παντρεμένοι και είχαν δηλώσει ως τελευταίο τόπο κατοικίας τους περιοχή της Ημαθίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της διατάραξης οικογενειακής τάξης.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...