Οι νάρκισσοι είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και περισσότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Ο ναρκισσισμός μάς κάνει χαρούμενους και μπορεί να προστατεύσει την ψυχική μας υγεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ, που έρχεται να επιβεβαιωθεί και από άλλες σχετικές έρευνες, οι οποίες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι οι νάρκισσοι είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, έχουν λιγότερο κοινωνικό στρες και είναι ακόμα πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.

Πώς μπορεί, όμως, να αξιοποιήσει κάποιος που δεν είναι νάρκισσος αυτό το συμπέρασμα για να βελτιώσει τη ζωή του; Ο Ντάνιελ Φράιερ, ψυχοθεραπευτής, σε σχετικό του άρθρο στη «Mail On Sunday» δίνει συμβουλές για να επωφεληθεί κανείς των μηχανισμών του νάρκισσου, χωρίς όμως να αποκτήσει τους εχθρούς του.

Αρνητικές σκέψεις

Για αρχή, προτείνει σε καταστάσεις που μας αγχώνουν πρώτα να δρούμε και μετά να σκεφτόμαστε, για να αποφύγουμε τον κατακλυσμό από αρνητικές σκέψεις οι οποίες λειτουργούν κατασταλτικά. Επίσης, μόνο τονωτικό μπορεί να είναι για την ψυχολογία μας το να θεωρούμε τον εαυτό μας πολύτιμο και να κάνουμε τα πάντα για να τον περιποιηθούμε σαν να ήταν ένα έργο τέχνης. Έρευνες έχουν δείξει ότι, αν βγαίνουμε από το σπίτι μας καλοβαλμένοι και περιποιημένοι, έχουμε σαφώς καλύτερη ψυχολογία.

Ο Φράιερ προτείνει επίσης, αντί για «ναι» σε ό,τι μας ζητούν, να απαντάμε «μπορώ να το σκεφτώ;». Έτσι, αποφεύγουμε πολλά «ναι» που κάνουν χαρούμενους μόνο τους άλλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ