Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο Πάσσαρης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στην έκτιση της ποινής που του έχουν επιβάλει τα ελληνικά δικαστήρια βρίσκεται ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυναν οι ρουμανικές Αρχές στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Παραμονές της δίκης του σε δεύτερο βαθμό για την αιματηρή απόδραση από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας, τον Φεβρουάριο του 2001, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Αθανάσιος Δρακόπουλος και Διονύσης Αλεβιζόπουλος, καθώς και για δύο ακόμη ανθρωποκτονίες αλλά και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων, στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών βρίσκεται έγγραφο «ερώτημα» των ρουμανικών Αρχών αναφορικά με τι ισχύει στη χώρα μας για την υφ’ όρον απόλυση.

pasaris2
Ο Κώστας Πάσσαρης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο μελετάται από εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να συντάξει και να αποστείλει τη σχετική απάντηση, με πηγές να εκτιμούν πως η επικοινωνία μεταξύ ελληνικής και ρουμανικής Δικαιοσύνης ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του σκληρού κακοποιού στη χώρα μας. Άλλωστε, και ο ίδιος ο Πάσσαρης, που εκτίει ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία σε ρουμανικές φυλακές, μέσω του συνηγόρου του έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στη χώρα μας και να παρασταθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που έχει προσδιοριστεί για τις 2 Δεκεμβρίου του 2019.

Τον περασμένο Μάιο ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε συνολική ποινή τέσσερις φορές ισόβια και 71 έτη κάθειρξη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, αρπαγή, τρεις ληστείες και διακεκριμένη κλοπή, πράξεις τις οποίες άλλωστε είχε αποδεχτεί μέσω του συνηγόρου του ότι είχε τελέσει.

Οι δικηγόροι

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια, με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής» είχε αναφέρει τότε η εισαγγελέας της έδρας.

Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο επιστροφής του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, οι δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου, Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης τονίζουν πως οι συγγενείς των θυμάτων από την πρώτη στιγμή με αλλεπάλληλα αιτήματα ζητούν τη μεταγωγή του Κώστα Πάσσαρη στη χώρα μας, προκειμένου να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.

«Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να δικαστεί παρών και στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που διέπραξε για τα οποία υπάρχει ανεπίτρεπτη καθυστέρηση εκδίκασης 20 περίπου χρόνων. Και για να εκτίσει στην Ελλάδα τις ποινές που τελικά θα του επιβληθούν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στο οποίο δικάζεται την 2-12-2019. Είναι μοναδική ευκαιρία και οι συγγενείς των θυμάτων την αναμένουν» δηλώνουν χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικαστεί στις 30 Ιουλίου του 2003 στη Ρουμανία σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο ατόμων κατά τη διάρκεια αιματηρής ληστείας.Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκεί νόμους, με ευεργετικό υπολογισμό της ποινής του αποκτά δικαίωμα αποφυλάκισης μετά το έτος 2020.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...