Ο γιατρός που νίκησε την εμμηνόπαυση!

Γυναίκες σε εμμηνόπαυση, με μηδαμινές ελπίδες να αποκτήσουν παιδί, μπορούν πια να γίνουν μητέρες χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο την οποία ανέπτυξε Έλληνας γιατρός χαρίζοντας παγκόσμια πρωτιά στη χώρα μας!

Η πρωτοποριακή τεχνική που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε για πρώτη φορά ο χειρουργός – γυναικολόγος δρ Κώστας Σφακιανούδης το 2015 στηρίζεται στην έγχυση κατάλληλα επεξεργασμένων αιμοπεταλίων του ασθενούς σε «κουρασμένες» ωοθήκες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση ή οι μεταεμμηνοπαυσιακές να παράγουν ξανά δικά τους ωάρια! Το έναυσμα για την ανάπτυξη της μεθόδου του ήταν μια ασθενής 45 ετών που είχε μπει στην εμμηνόπαυση από τριετίας.

«Μου ζητούσε επίμονα να κάνω ό,τι περνά από το μυαλό μου ώστε να προσπαθήσω να αναζωογονήσω τις ωοθήκες της. Έξι μήνες έπειτα από την εφαρμογή της μεθόδου, η ασθενής μου έκανε όντως ωορρηξία» αναφέρει ο γιατρός.

Από τότε, όπως λέει ο δρ Σφακιανούδης, στη συγκεκριμένη δια-δικασία έχουν υποβληθεί πάνω από 1.000 γυναίκες, «με την πλειονότητά τους να ενδιαφέρεται για την ευεργετική επίδραση της τεχνικής στην παράταση της περιόδου και στη διατήρηση της εμμηνορρυσίας και λιγότερο στη διατήρηση της αναπαραγωγικής της δυνατότητας».

Στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, το 2016 στη Θεσσαλονίκη, η 46χρονη Κ.Δ. έγινε η πρώτη Ελληνίδα που, αν και σε προχωρημένη εμμηνόπαυση, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με δικό της ωάριο, το οποίο συνελέχθη και γονιμοποιήθηκε μετά την εφαρμογή της μεθόδου του δαιμόνιου Έλληνα γιατρού, που έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ως τώρα, έχουν γεννηθεί 40 παιδιά παγκοσμίως χάρη στη μέθοδο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ Κώστας Σφακιανούδης, όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί με την τεχνική γονιμότητάς του, αισθάνθηκε «απίθανη ικανοποίηση και σεβασμό απέναντι σε ένα πραγματικό θαύμα, αλλά και λαχτάρα να το δει γρήγορα να ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα αγωνία μην πάει κάτι στραβά».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ερευνών του στο European Society of Human Reproduction and Embryology, το 2016 προκάλεσε παροξυσμό!

«Καθημερινά κατακλύζουν την κλινική μας δεκάδες αιτήματα από γυναίκες από τα πιο απίθανα μέρη που επιθυμούν να τύχουν του ευεργετήματος της συγκεκριμένης τεχνικής» αποκαλύπτει ο γυναικολόγος.

Μελέτη

Από τότε, έχουν ακολουθήσει τρεις επιστημονικές δημοσιεύσεις του σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ αυτή τη στιγμή «διενεργείται μια τεράστια τυχαιοποιημένη μελέτη, εγγεγραμμένη στον παγκόσμιο φορέα μελετών, προκειμένου να μελετηθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα της μεθόδου».

«Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των συναδέλφων που έρχονται στο κέντρο μας προκειμένου να εξειδικευτούν σε αυτήν και να την εφαρμόσουν στις χώρες τους και μάλιστα ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους σε διεθνή συνέδρια. Η είδηση για τη μέθοδο που ανέπτυξα έκανε τον γύρο του κόσμου και βρήκε ευήκοα ώτα σε πάρα πολλά απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη» συμπληρώνει ο δρ Σφακιανούδης.

Σε συνδυασμό με την κατάψυξη ωαρίων, η μέθοδος του Έλληνα γιατρού μπορεί να επεκτείνει την αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών, καθώς «η κρυοσυντήρηση ωαρίων έχει βέβαια τον πρώτο λόγο στη διατήρηση της γονιμότητας, αλλά και η χρήση του πλάσματος μπορεί να έχει επικουρικό ρόλο».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ