Στα δικαστήρια για ακόμη μία φορά τα αδέλφια Κωνσταντινίδη

Ακόμα ένα επεισόδιο γράφτηκε στον σκληρό «εμφύλιο» που μαίνεται ανάμεσα στους απογόνους της πασίγνωστης οικογένειας ζαχαροπλαστών Κωνσταντινίδη με τα διάσημα γλυκά και ιδιαίτερα το ξακουστό μιλφέιγ, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και μήνυσης από τον Γρηγόρη Κωνσταντινίδη σε βάρος του αδελφού του Θεόδωρου!

Ο νέος κύκλος της αντιπαράθεσης, που έχει χωρίσει στα δύο τη γνωστή οικογένεια ζαχαροπλαστών της Λάρισας, άρχισε, σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr, όταν ο γιος του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, Μάρκος, ο οποίος εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά, άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο ένα κατάστημα επί της οδού Αγίας Παρασκευής στο Χαλάνδρι.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την μήνιν του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία ισχυριζόταν ότι προκαλείται σύγχυση στους καταναλωτές από το καφέ χρώμα του κουτιού των καταστημάτων και ζητούσε να αλλάξει σε κίτρινο.

Γρηγόρης Κωνσταντινίδης

Ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι το καφέ χρώμα προήλθε ύστερα από συμφωνία που είχε κάνει με τον αδελφό του το 2018, βάσει της οποίας όλα τα δικά του καταστήματα χρωματίστηκαν με καφέ, ενώ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αλυσίδα καταστημάτων του είναι κατώτερη των προϊόντων του αδελφού του.

Θεόδωρος Κωνσταντινίδης

Στις 8 Νοεμβρίου το Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε τελικά με απόφασή του το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει η εταιρία του Γρηγόρη, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε επείγων κίνδυνος συγχύσεως του καταναλωτικού κοινού, και όρισε τακτική δικάσιμο για την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο κληρονόμους είναι, βέβαια, πιο παλιά και χρονολογείται απ’ όταν ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, που διατηρούσε τρία καταστήματα στον Βόλο, αποφάσισε να μεταφέρει το ένα ζαχαροπλαστείο της οδού Πολυμέρη στη Νέα Ιωνία Αττικής. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αδελφού του, που διαθέτει πάνω από 10 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι ανέκυψε ένα πρόβλημα σχετικά με την επωνυμία «Κωνσταντινίδης», καθώς δεν είναι σαφές πώς και ποια μέλη της οικογένειας μπορούν να τη χρησιμοποιούν στα καταστήματά τους, όπως επίσης και σε ποιες πόλεις έχουν το δικαίωμα να το πράττουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ