Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Η Τάνια Τρύπη μαγείρεψε για άπορους συμπολίτες μας με τους εθελοντές του «Vegan – Ο άλλος άνθρωπος»

Μαθήματα αγάπης, ανθρωπιάς και προσφοράς από την Τάνια Τρύπη. Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Open «Το κόκκινο ποτάμι» βρέθηκε στο πλευρό των εθελοντών του κινήματος προσφοράς και αγάπης «Vegan – Ο άλλος άνθρωπος».

Από τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η Τάνια, ευαισθητοποιημένη από το κοινωνικό έργο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς μαγειρευτό φαγητό σε περισσότερους από 3.000 συμπολίτες μας, ανέλαβε δράση. Εντάχθηκε στη συλλογική κουζίνα βάζοντας στο πρόγραμμα τη vegan διατροφή, με νόστιμες και θρεπτικές συνταγές, χωρίς προϊόντα βίας.

Η ίδια έχει βγάλει το κρέας και τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή της. Πήρε, λοιπόν, την πρωτοβουλία και ενημέρωσε σχετικά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για τα οφέλη των τροφών της γης. Εκείνος δύο φορές την εβδομάδα προσφέρει «ειρηνικό» φαγητό.

Το περασμένο Σάββατο η Τάνια Τρύπη βρέθηκε στο Αιγάλεω, στο πλευρό των εθελοντών, και μαγείρεψε μαζί τους δίπλα στον σταθμό του μετρό, αιφνιδιάζοντας τον κόσμο με την παρουσία της. Στις κατσαρόλες περίμεναν ζεστά και λαχταριστά ρύζι με λαχανικά, λεμονάτες πατάτες με ρόδι και χαλβάς σιμιγδαλένιος.

φ2 1

Για ένα πιάτο φαγητό

Γιαγιούλες ρακένδυτες, ηλικιωμένοι άνδρες με βλέμμα χαμηλωμένο άπλωναν ντροπαλά τα χέρια τους για ένα πιάτο φαγητό. Η Τάνια δεν άντεξε, βγήκε πίσω από τον πάγκο κι άρχισε τις σφιχτές αγκαλιές. Και σαν θαύμα, τα πρώτα δειλά χαμόγελα φάνηκαν στα πρόσωπά τους, καθώς τη ρωτούσαν για τις εξελίξεις στη σειρά. «Αναπάντεχα γεγονότα θα συγκλονίσουν τους τηλεθεατές. Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι υπέροχος σκηνοθέτης, προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ, γιατί μου έδωσε έναν ρόλο συγκλονιστικό» μας αποκάλυψε.

Δύο χρόνια χωρίς κρέας

Η φιλανθρωπική δράση ήρθε στη ζωή της αναπάντεχα αλλά ευχάριστα, δυναμικά και την τράνταξε. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δημιουργό της δράσης, γιατί καθιέρωσε τα Σαββατοκύριακα να μαγειρεύει υγιεινά και αναίμακτα» ανέφερε στην «Espresso» η ηθοποιός. Και συνέχισε: «Κλείνω δύο χρόνια χωρίς κρέας και ζωικό αποτύπωμα. Οι κόρες μου από μόνες τους αποφάσισαν πως επιθυμούν επίσης υγιεινή διατροφή, οπότε η Τζένη είναι vegan και η Μαρίνα vegeterian».

Η ίδια περιέγραψε την ντροπή και τον αποτροπιασμό της όταν είδε στο διαδίκτυο την ωμή πραγματικότητα για τη θανάτωση ημερησίως εκατομμυρίων ζώων στον βωμό της ανθρώπινης ευχαρίστησης μέσω του φαγητού. «Συγκλονίστηκα και απογοητεύτηκα από το είδος μας και η μετάβασή μου ήταν πολύ εύκολη στη διατροφή των vegan. Άλλωστε, και τα προηγούμενα χρόνια δεν έτρωγα συχνά κόκκινο κρέας. Αισθάνομαι μια χαρά στη υγεία μου, είμαι γεμάτη ενέργεια και, βάσει των μελετών του Χάρβαρντ, είναι η καλύτερη διατροφή για τον οργανισμό μας, το περιβάλλον και, το σημαντικότερο, δεν πεθαίνει κανείς από τη vegan διατροφή» εξήγησε η πρωταγωνίστρια, προσθέτοντας: «Επέστρεψα στα παιδικά μου χρόνια, τότε που δεν ξεχωρίζαμε τα ζώα αν ήταν για συντροφιά ή για φάγωμα!».

IMG 20191130 141035

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο πρωτεργάτης του κινήματος «Ο άλλος άνθρωπος», παραδέχτηκε πως οι συζητήσεις με την Τάνια Τρύπη και εθελοντές που δεν τρώνε κρέας ήταν πολύ σημαντικές και καθιέρωσε τα Σαββατοκύριακα ως ημέρες vegan διατροφής.

«Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν παίρνουμε επιχορηγήσεις ούτε κρατικά κονδύλια ούτε ευρωπαϊκά. Μαγειρεύουμε δημόσια για όλο τον κόσμο: φτωχούς, πλούσιους, αστέγους και στεγασμένους. Δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά και επικοινωνία. Με έχουν συλλάβει πέντε φορές και με έχουν πάει στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν έχουν κατηγορίες εναντίον μου. Δεν κάνω κατάληψη των χώρων, μαγειρεύουμε, προσφέρουμε και φεύγουμε» ανέφερε ο βραβευμένος το 2015 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς.

Το πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, με 25 χρόνια εμπειρία, βρέθηκε ξαφνικά άνεργος στα 47 του και ακατάλληλος λόγω… ηλικίας να προσληφθεί από ομίλους, που προτιμούσαν νεότερα παιδιά, με χαμηλότερους μισθούς. «Είδα την Τάνια Τρύπη να μιλάει σε ένα ντοκιμαντέρ για τους vegan, μετά έψαξα στο διαδίκτυο και τα είδα… Η παρουσία και η συμπαράστασή της είναι συγκινητικές» αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

φ4 1φ5

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...