Αρώματα διάσημων οίκων που «έτρωγαν μπανάνες»

Χιλιάδες συσκευασίες με πανάκριβα αρώματα πασίγνωστων οίκων, που στην πραγματικότητα ήταν… φτηνιάρικες απομιμήσεις, κατασχέθηκαν χθες το πρωί κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες που είχαν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας για την εμπορία αρωμάτων «μαϊμού» οδήγησαν σε διακριτική παρακολούθηση μιας αποθήκης της περιοχής.

Όταν εντοπίστηκε το παράνομο εμπόρευμα, τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Συνολικά κατασχέθηκαν 11.720 κολόνιες «μαϊμού» που είχαν συσκευαστεί με ετικέτες πανάκριβων οίκων, όμως το περιεχόμενο ήταν του… κιλού!

«Από κοινού στελέχη της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας κατέσχεσαν χιλιάδες απομιμητικές κολόνιες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, οι οποίες θα καταστραφούν» είπε στο voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

F3
Αρώματα «μαϊμού» σε κούτες

Σαφάρι των Αρχών

Η πρόθεση των αρμόδιων Αρχών είναι να χτυπηθεί στην πηγή του το παραεμπόριο, καθώς το κυνήγι των πλανόδιων που απλώνουν ένα σεντόνι και πουλάνε τα προϊόντα «μαϊμού» δεν λύνει το πρόβλημα.

Τα αρμόδια κλιμάκια πραγματοποιούν έρευνες στη Θεσσαλονίκη για να εντοπίσουν τους χονδρεμπόρους και τις εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύουν τα παράνομα προϊόντα, εξαπατώντας καταναλωτές και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ την ίδια ώρα το κράτος στερείται τεράστια ποσά από διαφυγόντες δασμούς και πλήττεται βάναυσα η νόμιμη αγορά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ