Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ετοιμάζει (;) χτύπημα η ομάδα του Μαζιώτη

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι σκέφτεται κάτι εντυπωσιακό χωρίς τον Χρ. Ξηρό.

Φόβους για μεγάλο χτύπημα εκφράζουν στην Αντιτρομοκρατική, που δεν πιστεύουν όσα υποστήριξε ο Ν. Μαζιώτης στο μανιφέστο του -με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα στη Δάφνη- για τη μη συμμετοχή του στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Αντίθετα, είναι πεπεισμένοι πλέον πως δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο συνδέουν ευθέως με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι ο Μαζιώτης προσπαθεί να θολώσει τα νερά προκειμένου να προετοιμάσει κάποιο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ετσι από την Αντιτρομοκρατική αφήνουν να διαρρέει πως η άρνησή του ότι είναι μέλος της ΟΛΑ προτάσσοντας «ιδεολογικές διαφορές» -όπως λέει ο ίδιος, εκείνος είναι ένα κλασικός αναρχικός, ενώ η ΟΛΑ έχει μαρξιστική οπτική στον οικονομικό τομέα- είναι απλώς άλλο ένα τέχνασμα του έμπειρου «αντάρτη πόλης» προκειμένου να κρύψει τα ίχνη του και κυρίως την επόμενη κίνησή του.

«Ο Μαζιώτης είναι έμπειρος στην τρομοκρατία και ξέρει να αποφεύγει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τις κακοτοπιές. Για τον λόγο αυτόν προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει, ίσως γιατί προετοιμάζει κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Γεγονός πάντως είναι πως η τελευταία προκήρυξη της ΟΛΑ δεν συνάδει με την ιδεολογία του καταζητούμενου τρομοκράτη. Το γεγονός αυτό όμως δεν θα εμπόδιζε ένα άτομο σαν τον Μαζιώτη, στρατευμένο στην ένοπλη βία, να συμμετάσχει σε μια οργάνωση που στόχο έχει το κράτος και εν γένει το καπιταλιστικό σύστημα, λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, που μελέτησαν το νέο μανιφέστο του Μαζιώτη.
Αντίθετα, η αναφορά του Ν. Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα στη στάση του Χ. Ξηρού κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, το 2002, και στον τρόπο με τον οποίο «έδωσε» ολόκληρη τη 17Ν στην Ασφάλεια θεωρείται πως είναι ενδεικτική και πως τελικά οι δύο τρομοκράτες μάλλον δεν είναι δυνατόν να συναντηθούν και να συνεργαστούν.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Η Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση ανέλαβε την εμπρηστική επίθεση

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του δικηγόρου και στελέχους της Ν.Δ. Φαήλου Κρανιδιώτη, στην Πλάκα. Η προκήρυξη της οργάνωσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ζούγκλα.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στα γραφεία της ιστοσελίδας από έναν άγνωστο, που ενημέρωσε ότι μέσα σε μια μαύρη σακούλα, που είχε αφεθεί σε κουτί φυσικού αερίου στην περιοχή των Εξαρχείων, υπήρχε ένα στικάκι. Συντάκτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας πήγε στο σημείο και παρέλαβε το στικάκι με την προκήρυξη, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην οποία παραδόθηκε προκειμένου να ερευνηθεί από τους ειδικούς των εργαστηρίων για τυχόν αποτυπώματα.

Ο κειμενογράφος υποστηρίζει ότι η νέα οργάνωση επέλεξε να χτυπήσει τον Φ. Κρανιδιώτη με το αιτιολογικό ότι αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της Ν.Δ. και αναφέρει:

«Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της Ν.Δ. με τη Χ.Α.».

Στο μεταξύ, με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Χαλκηδόνος το περασμένο Σάββατο, αναφέροντας μάλιστα πως έπιασαν ακόμη μία φορά τους αστυνομικούς στον ύπνο.


Ερευνα για τη ληστεία μέσα στην Κλειτορία

Ακόμη και στην Αθήνα έχουν επεκταθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών τραπεζικού υποκαταστήματος στην Κλειτορία Αχαΐας, όπου οι νεαροί οπλοφόροι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς και τραυμάτισαν στο πόδι τον ένα από αυτούς.

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη ληστεία ενημερώνεται επισταμένως για την πορεία των ερευνών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι ηλικίες των δύο οπλοφόρων, η πρακτική τους, αλλά και το γεγονός πως έκαψαν το αρχικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από την περιοχή αναδύουν «άρωμα» τρομοκρατίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην ομάδα υπήρχε και τρίτο άτομο που ανέμενε σε κοντινό σημείο τους συνεργούς του μέσα σε «καθαρό» αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκαν, αφού πρώτα έβαλαν φωτιά στο όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει (το είχαν κλέψει λίγες ημέρες νωρίτερα από περιοχή της Αττικής). Ετσι, η συγκεκριμένη ληστεία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της «απαλλοτρίωσης» χρημάτων από τρομοκράτες και για τον λόγο αυτό η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες δεν προξενεί εντύπωση.

Μάλιστα, οι δύο νεαροί οπλοφόροι, οι οποίοι -όπως αποδείχθηκε- ήταν έτοιμοι ακόμα και για μάχη με τους αστυνομικούς, είχαν στόχο το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας, πλην όμως έκαναν… λάθος στην ώρα και μπήκαν στο υποκατάστημα ένα τέταρτο προτού ανοίξει ο χρονοδιακόπτης του χρηματοκιβωτίου!
 
ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...