Κύκλωμα στη Μυτιλήνη έβγαζε με το αζημίωτο «μαϊμού» γνωματεύσεις!

Με τη συμμετοχή μιας ψυχολόγου και δύο δικηγόρων είχε στηθεί στη Μυτιλήνη ένα εγκληματικό δίκτυο, το οποίο «μαγείρευε» αντί αμοιβής γνωματεύσεις για μετανάστες, βεβαιώνοντας ότι πάσχουν από «μετατραυματικό στρες» προκειμένου να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις επιτροπές που κρίνουν τη χορήγηση ασύλου.

Με τη βεβαίωση – γνωμάτευση οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου «ευάλωτα πρόσωπα» και έτσι, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, απολάμβαναν επιπλέον δικαιώματα προστασίας και συνδρομής.

Έως χθες είχαν συλληφθεί στη Μυτιλήνη τέσσερις Έλληνες, η ψυχολόγος και δύο δικηγόροι, και ένας αλλοδαπός ως μέλη του κυκλώματος που θησαύριζε με τις ψεύτικες γνωματεύσεις. Η δράση τους ακόμη ερευνάται, καθώς μόνο έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 538 περιπτώσεις, για καθεμιά από τις οποίες οι εμπλεκόμενοι «τσέπωναν» από 550 έως 950 ευρώ!

Η Ασφάλεια Μυτιλήνης με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν κατάσχει τρεις υπολογιστές, μια κεντρική μονάδα σταθερού υπολογιστή, δύο φορητούς σκληρούς δίσκους, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων usb, μετρητά ύψους 4.615 ευρώ και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων, τα οποία εξετάζονται προσεκτικά για να έρθει στο φως η πλήρης έκταση της δράσης του κυκλώματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δραστηριότητά τους, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τυχόν άλλα μέλη του κυκλώματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ