Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Καταδίκη Νο 1 για τη βουτιά της Λίνας Κοεμτζή

Την πρώτη καταδίκη για την υπόθεση της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή, που βούτηξε στο κενό τον Νοέμβριο του 2016 από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Κατηγορούμενοι ήταν ο φωτογράφος πρώην φίλος της άτυχης κοπέλας, καθώς και δύο ακόμη άτομα που φέρεται ότι είχαν στην κατοχή τους «ροζ» βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της και τα άφησαν να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο.

Το δικαστήριο όπου συνεκδικάστηκαν οι δύο υποθέσεις (πρώτα κατηγορήθηκε ο φωτογράφος και μετέπειτα περιήλθε σε γνώση των Αρχών η εμπλοκή των άλλων δύο) έκρινε ένοχο για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων τον βασικό κατηγορούμενο, με τον οποίο η αδικοχαμένη Λίνα διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν.

Επειδή, όμως, στο χρονικό διάστημα που διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν μόλις 16 χρόνων, του επιβλήθηκαν 120 ώρες κοινωνικής εργασίας σε ίδρυμα που θα αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, οι άλλοι δύο νεαροί απαλλάχθηκαν από την κατηγορία που αντιμετώπιζαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν είχαν δόλο ούτε συμμετοχή στη διακίνηση του «ροζ» υλικού.

Η ετυμηγορία ικανοποίησε μερικώς την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας, που όλον αυτόν τον καιρό έχει κινήσει γη και ουρανό για να τιμωρηθούν όσοι «έσπρωξαν» το παιδί της στον θάνατο. Την έντονη αντίδραση της οικογένειας προκάλεσε το γεγονός πως δεν παρέστη στη δίκη ο φωτογράφος πρώην φίλος της Λίνας. Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της 22χρονης. Όπως κατέθεσε η μητέρα Σταυρούλα Τομπάζη, ψάχνοντας το κινητό της κόρης της μετά τον θάνατό της, διάβασε μήνυμα του φωτογράφου που της έγραφε ότι «μια δυο φωτογραφίες τού ξέφυγαν».

«Της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει μοντέλο, την έπεισε να κάνει τη φωτογράφιση και της έταξε και χρήματα. Η Γαλήνη ντρεπόταν πολύ και δεν ερχόταν στα Γιαννιτσά. Τότε ήταν 18-19 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά η χαροκαμένη μητέρα.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε πως δεν έγινε ποτέ διακίνηση των φωτογραφιών της Λίνας με πρόθεση και ότι για να επανορθώσει ο 19χρονος -σήμερα- φοιτητής είχε προσπαθήσει να σβήσει το υλικό που είχε τραβήξει. Οι δικηγόροι των άλλων δύο ισχυρίστηκαν πως οι εντολείς τους είδαν απλώς κάποιες φωτογραφίες της 22χρονης.

Μετά την ετυμηγορία, ο συνήγορος της οικογένειας της Λίνας, Αντώνης Ξυλουργίδης, δήλωσε στην «Espresso»: «Η σημερινή μέρα είναι ορόσημο στην πορεία και εξέλιξη αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, γιατί έχουμε τον πρώτο καταδικασθέντα σε μια ιστορία που, όταν ξεκίνησε, κανείς δεν πίστευε ότι θα καταλήξουμε σε απόδοση και προσωποποίηση ευθυνών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε τη λύση και στην άλλη δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου, και γι’ αυτό προχωρήσαμε και στην επικήρυξη των δύο αγνώστων».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η οικογένεια έχει επικηρύξει με 5.000 ευρώ καθένα από τα δύο άτομα που εθεάθησαν να ψάχνουν γύρω από το άψυχο κορμί της αδικοχαμένης φοιτήτριας, αναζητώντας ένα στικάκι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...