Συγκινημένος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την τιμή από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Την ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή έλαβε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την πολυεπίπεδη συνεισφορά του στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς αναγορεύτηκε ομόφωνα από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πειραιά επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών.

Στην τελετή αναγόρευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Μυτιληναίος ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τη Σύγκλητο για τη διάκριση και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν έχω μάθει να κάνω κάτι άλλο». Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

«Και, επιτέλους, βλέπω με ικανοποίηση ότι πολλές αντιλήψεις γύρω από το τι σημαίνει επιχειρηματίας και επιχείρηση έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα. Ξεφεύγουμε, με αργά βήματα, από το κυνήγι μαγισσών και τη δαιμονοποίηση της αγοράς» τόνισε και πρόσθεσε πως «η κρίση ήταν ένα δύσκολο μάθημα για όλους μας».

«Η κρίση γίνεται πρόκληση για τον έναν, αλλά και για τους πολλούς. Σε ωθεί να κινηθείς, να πάρεις αποφάσεις. Να μεταρρυθμίσεις. Αλλά, πρώτα, να μεταρρυθμίσεις τον εαυτό σου» είπε ο κ. Μυτιληναίος και αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν οι επιχειρηματίες απέναντι στην κοινωνία.

«Ευκαιριακή λογική»

«Σε όλη μου την πορεία μέχρι σήμερα, πάντα αισθανόμουν την ηθική υποχρέωση να γυρνάω στην πατρίδα μου έστω ένα μικρό μέρος απ’ όλα όσα μου έχει προσφέρει. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβάνεται καθένας μας και πώς το κάνει πράξη» τόνισε, σημειώνοντας πως οι Έλληνες πρέπει να ξεφύγουν από την «παρασιτική κατανάλωση και την ευκαιριακή λογική».

«Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για ένα νέο, καλά θεμελιωμένο πλαίσιο αξιών. Σίγουρα, όμως, έχει αρχίσει να εμπεδώνεται μια νέα ηθική, που επιβάλλει την ατομική πρωτοβουλία και τη συλλογική δράση» επισήμανε και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και της επιστροφής στην Ελλάδα των νέων επιστημόνων που αναζήτησαν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ