Μουσείο το σπίτι της στην Κάλυμνο

Αδυναμία στις αρχαιότητες για τους δικούς της λόγους είχε μια 55χρονη Καλύμνια, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που την επισκέφθηκαν με το σχετικό ένταλμα στα χέρια και ερεύνησαν το σπίτι της.

Οι πληροφορίες των αστυνομικών του τμήματος Καλυμνίων αποδείχθηκαν βάσιμες καθώς, όταν ο εισαγγελέας άναψε το πράσινο φως για να ερευνηθεί το σπίτι της 55χρονης, εντοπίστηκαν αρκετά αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, η αρχαιοκάπηλος είχε στην κατοχή της έναν πήλινο αμφορέα, ένα τμήμα από λαιμό με στόμιο πήλινου αμφορέα, μια πήλινη χύτρα με λαβή, ένα πήλινο κανάτι με λαβή, ένα εφυαλωμένο πήλινο πινάκιο τύπου Τσανάκ Καλέ, δύο χρυσά νομίσματα και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

Αξιολόγηση

Όλα τα αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του σχετικού νόμου και φυλάσσονται για να παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για αξιολόγηση και χρονολόγηση. Εις βάρος της 55χρονης που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Το σαφάρι των αστυνομικών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει αποδώσει καρπούς, καθώς στην Κάλυμνο έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις αρχαιοκαπήλων το τελευταίο διάστημα. Μόνο μέσα στον Νοέμβριο συνελήφθησαν στο νησί τέσσερα άτομα που κατείχαν παράνομα αμφορείς και άλλα αρχαία αντικείμενα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ