Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Στο… τεφτέρι του Τσιμπίδη

Ο δικηγόρος που ζει στην Αμερική εκπροσωπεί τον Χούλιο Ιγκλέσιας στη διαμάχη του με το τουρκικό ψευδοκράτος.


Είναι ο Ελληνας που τα βάζει δικαστικά με το ψευδοκράτος της Κύπρου σε κάθε ευκαιρία. Ο δικηγόρος που επέλεξε ο Χούλιο Ιγκλέσιας για να στραφεί κατά της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» είναι ο Αθανάσιος – Τόμι Τσιμπίδης. Ο ιδρυτής της Tsimpedes Law Firm, με έδρα την Ουάσινγκτον, γιος μεταναστών από την Ελλάδα, εμφανίζεται ως σπεσιαλίστας ομαδικών αγωγών, ενώ υπήρξε ο πρώτος δικηγόρος που κέρδισε υπόθεση για πράξεις που συντελέστηκαν εκτός του αμερικανικού εδάφους στην υπόθεση Kirkham εναντίον της Air France.


Ο Τσιμπίδης αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι δεν το βάζει κάτω και επιστρέφει στα δικαστήρια έχοντας ως αντίδικο το τουρκοκυπριακό καθεστώς. Εκπροσωπεί ένα γραφείο ταλέντων που λειτουργεί για λογαριασμό του Χούλιο Ιγκλέσιας, ο οποίος το 2011 είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ψευδοκράτους. Η μήνυση στρέφεται συγκεκριμένα εναντίον του κατοχικού καθεστώτος, του ξενοδοχείου «Merit Chrystal Hotel and Casino» που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια και είναι χτισμένο σε περιουσία που ανήκει σε Ελληνοκύπριο, της τουρκικής εταιρίας Voyager Kibris, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, αλλά και του πρεσβευτή της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο.


Η κατηγορία που αναφέρεται είναι ότι είχαν εξαπατήσει τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα Κατεχόμενα το 2010 χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση στην περιοχή. Ο Αμερικανός δικαστής που εξέτασε τη μηνυτήρια αναφορά, η οποία έκανε λόγο για αθέτηση συμβολαίου, την απέρριψε υποστηρίζοντας ότι ο Ιγκλέσιας ήταν αυτός που έκανε πίσω στη συμφωνία. Στη νέα μήνυση ο Τσιμπίδης υπογραμμίζει στο κατηγορητήριο το γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή Αρχή εξαπάτησε τον Ιγκλέσιας προκειμένου να υπογράψει συμφωνία και ότι όταν έκανε πίσω, εξαπέλυσε απειλές εις βάρος της εταιρίας ταλέντων που εκπροσωπεί τον Ιγκλέσιας.


Ο Αθανάσιος – Τόμι Τσιμπίδης είναι γιος της Μαρίας Κασιδογιάννη και του Θεόδωρου Τσιμπίδη που άφησε το χωριό του σε ηλικία 16 ετών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έφτασε στις ΗΠΑ με 70 σεντς και χωρίς να ξέρει ούτε μια λέξη αγγλικά. Ο Τόμι Τσιμπίδης, όπως ο ίδιος αναφέρει στο επαγγελματικό του προφίλ στο Linkedin, μιλάει αγγλικά αλλά και ελληνικά. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, διατηρεί ακέραια την ελληνικότητά του.


Ενδεικτικό είναι ότι στη σελίδα του στο facebook είναι μέλος πολλών ομάδων ελληνοκυπριακού ενδιαφέροντος, ενώ δηλώνει και λάτρης των Καλαβρύτων.


Ο σαραντάρης δικηγόρος, που έχει τη διάπλαση γίγαντα με ύψος που φτάνει τα δύο μέτρα, έχει πάρει πατριωτικά το θέμα των παραβιάσεων στην «τουρκική Γάζα», όπως αποκαλεί τη βόρεια Κύπρο, η οποία τελεί υπό τουρκική κατοχή.


Η αγαπημένη τακτική του Τσιμπίδη είναι να βρίσκει πάτημα ώστε να φέρνει τις υποθέσεις που παλεύει ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων. Το 2010 η Tsimpedes Law Firm ξεκίνησε ομαδική αγωγή εναντίον του ψευδοκράτους για λογαριασμό Ελληνοκυπρίων που διεκδικούσαν την επιστροφή στα σπίτια τους, που τα άφησαν πίσω στη Βόρεια Κύπρο, καθώς και σημαντικές αποζημιώσεις.


Στην αγωγή αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η κατοχή έγινε με αμερικανικά όπλα αλλά και ότι μια επενδυτική, κτηματομεσιτική εταιρεία αλλά μια τράπεζα, που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, υποβοηθούν και επωφελούνται της παράνομης εκμετάλλευσης ελληνοκυπριακών ακινήτων στα Κατεχόμενα. Με αυτόν τον τρόπο κατέστη δυνατόν να εκδικαστεί η υπόθεση από αμερικανικό δικαστήριο. Οι Ελληνοκύπριοι διεκδικούν αποζημιώσεις σε όλους τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες με το ποσό των 400 δισ. δολαρίων, καθώς και με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για απώλεια χρήσης.


Ο Αθανάσιος Τσιμπίδης είχε καταφέρει το 2006 να προωθήσει αγωγή κατά της Γαλλίας και των αερογραμμών Air France κάνοντας χρήση του ίδιου αμερικανικού νόμου του 1976. Η πελάτισσα του, η Ελίζαμπεθ Κίρκχαμ, δικαιώθηκε από τα αμερικανικά δικαστήρια και αποζημιώθηκε από το γαλλικό κράτος, επειδή τραυματίστηκε σε γαλλικό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια αλλαγής πτήσεων. Αν και ο τραυματισμός έγινε σε γαλλικό έδαφος, τα αμερικανικά δικαστήρια αποδείχθηκαν αρμόδια, επειδή η αεροπορική εταιρία διαθέτει γραφεία και στις ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...