Εταιρίες τοποθετούν ειδικές λεκάνες που αναγκάζουν τους εργαζομένους να μην κάθονται με τις ώρες στην τουαλέτα

Τη «λύση» για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βλέπουν τους εργαζομένους τους να «κατασκηνώνουν» στις τουαλέτες χάνοντας χρόνο από τη δουλειά υποστηρίζει ότι έχει βρετανική εταιρία. Κατασκεύασε ειδική λεκάνη τουαλέτας, από την οποία ο εργαζόμενος αναγκάζεται να σηκωθεί ύστερα από πέντε λεπτά, καθώς τον πονούν τα πόδια του.

Το στόμιο της λεκάνης StandardToilet, της ομώνυμης εταιρίας με έδρα στο Στάνφορσιρ της Βρετανίας, όπως εξηγεί ο σχεδιαστής της Μαχαμπίρ Τζιλ, έχει κλίση 13 μοιρών, αναγκάζοντας όποιον κάθεται πάνω της να ρίχνει όλο το βάρος του σώματός του στους μηρούς των ποδιών του. Όπως σημειώνει, είναι σαν να κάνει ελαφρά βαθιά καθίσματα, τα λεγόμενα σκουάτς, τα οποία καταπονούν τους μυς των ποδιών. Στην καλύτερη περίπτωση κάποιος μπορεί να αντέξει πάνω στην StandardToilet πέντε λεπτά.

Ο Τζιλ ισχυρίζεται ότι η κλίση επιλέχτηκε σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών, ώστε να κουράζει τα πόδια χωρίς να προκαλεί μυϊκά προβλήματα. Υποστηρίζει δε ότι η συγκεκριμένη λεκάνη, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 177-590 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, κάνει καλό στην υγεία, καθώς γυμνάζει το σώμα.

Όσον αφορά τους πελάτες που έχει θέσει στο στόχαστρό της η StandardToilet, όπως δήλωσε στην «Daily Mail» ο Τζιλ, είναι κυρίως ιδιωτικές εταιρίες. Ανέφερε ότι έρευνες έδειξαν πως ο μέσος εργαζόμενος στη Βρετανία περνάει καθημερινά 28 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα στην τουαλέτα της εταιρίας του εν ώρα εργασίας. «Υπολογίστηκε ότι αυτό κοστίζει στις βρετανικές εταιρίες 4.720.000.000 ευρώ τον χρόνο» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ