Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

Πατήρ, υιοί και… καταλήψεις

Ακόμη και μια αυτοσχέδια παγίδα θανάτου, με μηχανισμό «καταπέλτη», με καρφιά, που προεξείχαν περισσότερο από δέκα εκατοστά, εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κτίριο της Ματρόζου 45, στο Κουκάκι, κατά την περιπετειώδη επιχείρηση εκκένωσης σε τρία υπό κατάληψη κτίρια τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μάλιστα, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση με πέτρες, καρέκλες και πυροσβεστήρες από το μπαλκόνι και έκαναν χρήση χημικών και κρότου – λάμψης.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ ρώτησαν τον 55χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, που χωρίζεται με μεσοτοιχία από την κατάληψη, αν ο ακάλυπτος χώρος του γειτνιάζει με αυτόν του υπό κατάληψη κτιρίου, που είναι ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο σκηνοθέτης Ι.Δ., που έχει συνεργαστεί με γνωστούς δημιουργούς και έχει διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, απάντησε αρνητικά, γνωρίζοντας ότι οι δύο γιοι του συμμετείχαν στην κατάληψη και μάλιστα ως πρωτεργάτες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ..

Παρουσία εισαγγελέων, οι αστυνομικοί ζήτησαν από μια ένοικο άλλης οικίας να ανεβούν στην ταράτσα της, όταν είδαν καταληψίες να πηδούν σε αυτή. Στην ταράτσα εντόπισαν τον σκηνοθέτη και τους δύο γιους του, έναν φοιτητή και έναν ασκούμενο δικηγόρο, οι οποίοι φέρεται ότι τους επιτέθηκαν με πέτρες και προέβαλαν αντίσταση.

φ2 10
Υλικά που πετούσαν οι καταληψίες στους αστυνομικούς

Το όπλο

Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του ο 55χρονος φέρεται ότι επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού. Οι τρεις συλληφθέντες ζήτησαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, επικαλούμενοι τραυματισμό. Αμέσως μετά διακινήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα φωτογραφικό στιγμιότυπο χαμηλής ανάλυσης, με καταγγελίες για αστυνομικούς που άσκησαν βία σε βάρος γυναίκας που φορούσε κουκούλα.

«Οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες ούτε γυναικεία παρουσία ούτε ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος, υποστηρίζοντας ότι αποδείχτηκε πως επρόκειτο για τον σκηνοθέτη, ο οποίος κατά τη σύλληψή του είχε σηκώσει στο πρόσωπό του την μπλούζα που φορούσε.

Απαντώντας στις καταγγελίες της συζύγου του σκηνοθέτη και μητέρας των δύο νεαρών, ο εκπρόσωπος Τύπου απάντησε: «Σεβόμαστε απόλυτα τη μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας».

φ4 10

Τραυματίες

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ενώ στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου κατασχέθηκαν ευρήματα, που χαρακτηρίζονται «πολύ σοβαρά» από την Αστυνομία.

Μεταξύ αυτών, είναι και ένα σημείωμα με οδηγίες στα αγγλικά προς τους καταληψίες, σε περίπτωση επέμβασης της Αστυνομίας, ενώ υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ διαπίστωσαν ότι το κτίριο τροφοδοτούνταν με ρεύμα κλεμμένο από γειτονικό, μέσω καλωδίου.

Στις τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι, στις οδούς Ματρόζου, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, που προέβαλαν αντίσταση.Μεταξύ αυτών ήταν ένας Σουηδός και ένας Γάλλος, ο οποίος είχε εντοπιστεί και στην κατάληψη «Βανκούβερ», η οποία εκκενώθηκε πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ.

φ3 10

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...