Οι άντρες τηλεθεατές προτιμούν τις πιο αδύνατες γυναίκες

Οι σαπουνόπερες, τα βιντεοκλίπ, οι αστυνομικές σειρές, οι ταινίες, ακόμη και οι ειδήσεις της τηλεόρασης κάνουν τους άντρες να προτιμούν τις πιο λεπτές γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για να διασφαλίσουν ότι η έρευνα που δημοσίευσαν στο «Journal of Personality and Social Psychology» θα είναι αντικειμενική, οι ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Ντάρχαμ μελέτησαν τα μέλη από επτά φυλές σε απομακρυσμένη περιοχή της Νικαράγουα, που δεν είχαν πρόσβαση στην τεχνολογία.

Κανένα από τα 299 άτομα, από τα οποία τα 150 ήταν γυναίκες, δεν είχε smartphone ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες. Η πρώτη δεν είχε πρόσβαση σε τηλεόραση, ενώ η δεύτερη παρακολούθησε για ημέρες τηλεοπτικές εκπομπές διαφορετικών ειδών, στις οποίες κυριαρχούσαν οι λεπτές γυναίκες.

Στη συνέχεια τους έδειξαν φωτογραφίες από διάφορους τύπους γυναικείου σώματος και τους ζήτησαν να τα βαθμολογήσουν από το «πιο κακό» έως το «πιο καλό-θελκτικό». Οι άντρες που δεν παρακολούθησαν τηλεόραση θεωρούσαν «ιδανικό» γυναικείο σώμα αυτό με δείκτη μάζας σώματος 27, που αντιστοιχεί σε υπέρβαρο άτομο.

Αντίθετα, όσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικές εκπομπές θεωρούσαν «ιδανικό» ένα πιο λεπτό σώμα, με δείκτη μάζας 23. Μάλιστα, όταν οι ερευνητές έβαλαν τους άντρες της πρώτης ομάδας να δουν τηλεόραση για τρεις ώρες την εβδομάδα, αυτοί άλλαξαν την απάντησή τους. Πλέον θεωρούσαν «ιδανικό» το γυναικείο σώμα με δείκτη 26 (αντί για 27), που αντιστοιχεί σε τρία κιλά λιγότερο. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι ακόμη και οι ίδιες οι γυναίκες επηρεάζονται και θα ήθελαν να έχουν πιο λεπτό σώμα, καθώς έδωσαν παρόμοιες απαντήσεις με τους άντρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ