Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

«Φταίει που πέθανε»! Το νοσοκομείο όπου ξεψύχησε η άτυχη μεσίτρια ρίχνει την ευθύνη στην ίδια

Υπόμνημα-σοκ που επιρρίπτει ευθύνες για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών Ντιάνας Τσαμτσίδη στην… ίδια (!) υπέβαλε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αγωγής που έχει καταθέσει η οικογένειά της, διεκδικώντας αποζημίωση για τον χαμό της.

Η άτυχη γυναίκα, που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια επέμβασης από ειδικευόμενο γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νοσοκομείου, με τη συμπεριφορά της έθεσε τον εαυτό της σε κίνδυνο!

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο υπόμνημα το Ιπποκράτειο επικαλείται συντρέχον πταίσμα της μεσίτριας σε ποσοστό 90%, υποστηρίζοντας τα εξής: «Ενώ οι καταστάσεις και οι συνθήκες αυτές θα ήταν αποτρεπτικές για κάθε ενήλικα πολίτη, η ίδια όχι μόνο εμπιστεύτηκε την υγεία της σε έναν ειδικευόμενο χωρίς την επίβλεψη ειδικών ιατρών, απεναντίας ζήτησε από αυτόν να γίνει η θεραπευτική μέθοδος χωρίς την παρουσία τρίτων».

Και μπορεί σε ποινικό επίπεδο ο κατηγορούμενος γιατρός του νοσοκομείου να έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 36χρονης συζύγου και μητέρας, όμως στην αστική διαμάχη της οικογένειας του θύματος το νοσοκομείο υποστηρίζει πως η εκλιπούσα θα έπρεπε να αντιληφθεί την αμελή συμπεριφορά του ειδικευόμενου γιατρού και να μην προχωρήσει στην επέμβαση!

Μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς του Ιπποκρατείου, η άτυχη 36χρονη μπήκε με τη θέλησή της σε μια διαδικασία «θεραπευτικής δήθεν μεθόδου, από την οποία απουσίαζαν όλα τα χαρακτηριστικά μιας ιατρικής πράξης», καθώς η επέμβαση δεν έγινε σε χώρο χειρουργείου, ενώ δεν υπήρχε επίβλεψη ειδικού αγγειοχειρουργού και παρουσία αναισθησιολόγου για τη χορήγηση αναισθησίας. «Αν, λοιπόν, το δικαστήριο ήθελε να κρίνει ότι στοιχειοθετείται η αστική ευθύνη του νοσοκομείου, τότε στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει δεκτό ότι στη δημιουργία της βλάβης συνετέλεσε κατά μεγαλύτερο ποσοστό 90% η συμπεριφορά της εκλιπούσας» καταλήγει το υπόμνημα του Ιπποκρατείου.

Την ίδια ώρα, ο σύζυγος της 36χρονης Ντιάνας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε… αποσβολωμένος από τη στάση του νοσοκομείου, την οποία δεν τολμά, όπως είπε χαρακτηριστικά, να αποκαλύψει στα παιδιά του!

«Ήταν πέρα από καθετί που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Σαφέστατα το νοσοκομείο δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες. Πώς είναι δυνατόν ένας ασθενής μέσα σε δύο επισκέψεις να αξιολογήσει το ποιόν ενός γιατρού και να προβλέψει τα απρόβλεπτα, όπως εξελίχθηκαν;» αναρωτήθηκε ο χαροκαμένος σύζυγος. «Το νοσοκομείο ήταν αυτό που είχε την υποχρέωση να επιβλέψει και να ελέγξει τον συγκεκριμένο ειδικευόμενο γιατρό» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «απεδείχθη ότι το νοσοκομείο έδειξε αμέλεια και ανεπάρκεια να τον ελέγξει».

10 11 Φ12 ΟΚ 11013447 10206495226083582 2788244714440689050 n
Ο γιατρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...