Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ενας «μπέμπης» θα σώσει (;) τον Ιβάν!

Ο Σαββίδης στηρίζει τις ελπίδες του για το Κύπελλο και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ στον Γιώργο Γεωργιάδη.


Σανίδα σωτηρίας σε έναν «μπέμπη» βρήκε ο Ιβάν Σαββίδη για να ξεπεράσει τον δεύτερο προπονητικό σκόπελο που συναντά στη διάρκεια της θητείας του στον ΠΑΟΚ. Μετά τον Γιώργο Δώνη που απολύθηκε πέρσι, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και βγήκε νοκ άουτ από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας αφουγκράστηκε τις εισηγήσεις των συνεργατών του και προχώρησε κακήν κακώς στην απομάκρυνση του Χουμπ Στέφενς, ο οποίος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και της φήμης του. Και τότε αλλά και τώρα βρήκε την ίδια λύση που ακούει στο όνομα «Γιώργος Γεωργιάδης» βλέποντας το «καράβι» του ΠΑΟΚ να πηγαίνει ολοταχώς προς τα βράχια και να κινδυνεύει να πάει χαμένη η χρονιά.


Ο παλαίμαχος διεθνής άσος ανήκει τα τελευταία χρόνια στο team του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ (με ένα μικρό διάλειμμα, όταν ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων) απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του. Χαμηλού profile άνθρωπος, έχει διατελέσει σκάουτερ, προπονητής της ομάδας Κ20, τεχνικός διευθυντής και (πλέον) δύο φορές υπηρεσιακός τεχνικός. Πέρσι κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της εξόδου του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και την τελευταία αγωνιστική, φέτος όμως οι απαιτήσεις είναι περισσότερες.


Το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσω της διαδικασίας των play off, αλλά κυρίως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αποτελούν τους δύο μεγάλους στόχους του «Δικεφάλου του Βορρά» για να σωθεί η χρονιά. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να του δώσει χωρίς δεύτερες σκέψεις τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος, επειδή γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στα αποδυτήρια, ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις κι επιπλέον είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους, που τον θεωρούν «στρατιώτη» της ομάδας τους.


Ακουμπώντας λοιπόν στον «μπέμπη», όπως είναι το παρατσούκλι του Γιώργου Γεωργιάδη, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θέλει διακαώς να συνδυαστεί η δεύτερη χρονιά του στην ομάδα με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί τη μεγάλη πρόσκληση για να ξεκινήσει τη συλλογή που ο ίδιος ονειρεύεται ότι θα εμπλουτίσει μέσα στα επόμενα χρόνια.


Το έχει άλλωστε πει πολλές φορές ότι μόνο μια κούπα θα γιατρέψει τις πληγές της φετινής χρονιάς και της πολύ μεγάλης διαφοράς που χωρίζει τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, και εκτιμά ότι οι δύο ημιτελικοί αγώνες με τους «ερυθρολεύκους» θα αποτελέσουν τη «χρυσή» ευκαιρία για την πολύ μεγάλη ρεβάνς. Η νίκη την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της Τούμπας πρόσφερε ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» που θα προσπαθήσουν με οδηγό τον Γιώργο Γεωργιάδη να φτάσουν μέχρι τέλος της διαδρομής στον συγκεκριμένο θεσμό και να φέρουν την πολυπόθητη κούπα στον Λευκό Πύργο!


«Οπλαρχηγός» στα αποδυτήρια


Ο νέος «οπλαρχηγός» του ΠΑΟΚ! Την αλλαγή του status στα αποδυτήρια,  που αναμένεται να προκαλέσει η επικείμενη αποχώρηση του ηγέτη Κώστα Κατσουράνη το ερχόμενο καλοκαίρι, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Γιώργος Τζαβέλλας. Η δυναμική και μαχητική παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το πάθος που έβγαζε, ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ της νίκης, μέχρι και ο επίδεσμος που έβαλε στο κεφάλι του δείχνοντας ότι είναι ταγμένος να υπηρετήσει την ιδέα του ΠΑΟΚ, σηματοδοτεί την πρόθεσή του να ηγηθεί της νέας τάξης πραγμάτων και να γίνει σημείο αναφοράς των φιλάθλων.


Των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που ανέκαθεν δημιουργούν «ήρωες» και ταυτίζονται με τους ποδοσφαιριστές που αντιπροσωπεύουν την πάλη στο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είχε γίνει με τον Πάμπλο Γκαρσία στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, μέσα από τις εμφανίσεις του στον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Γιώργος Τζαβέλλας θέλει να πείσει τον Φερνάντο Σάντος ότι αξίζει μια θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, έστω και ως αναπληρωματικός του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος θα έχει φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...