Δασκάλα «λεβεντιά» διδάσκει με ζωγραφιές και τραγούδια τους μαθητές της στην Κομοτηνή

Με μουσική και εικαστικά κάνει τους μαθητές της να αγαπήσουν το διάβασμα και τα βιβλία! Ο λόγος για τη Μαριάνθη Αρβανιτίδου, μια δασκάλα στην Κομοτηνή η οποία έχει επιλέξει να διδάξει στους μαθητές της την απαιτούμενη ύλη εφαρμόζοντας τη μέθοδο του artful thinking, χρησιμοποιώντας δηλαδή έργα ζωγραφικής και τραγούδια για να ενισχύσει τη σκέψη τους. Για παράδειγμα, η προπαίδεια του 4 και του 5 διδάσκεται με παιχνίδια μέσα στην τάξη και με τραγούδια που δίνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Η κυρία Αρβανιτίδου διδάσκει από το 2001, ξεκινώντας τη θητεία της ως εκπαιδευτικός στα Ψαρά. Υστέρα από πέντε χρόνια αποφάσισε ότι έπρεπε να βρει διαφορετικούς τρόπους να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό της έργο, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Κίνητρο

«Προσπάθησα να τους δώσω κίνητρα ώστε να έχουν όρεξη για τα βιβλία, για το διάβασμα. Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε ήταν το πρωί που ξυπνούσαν να σηκώνονται με ευχαρίστηση για να έρθουν στο σχολείο» είπε στο ΑΠΕ και πρόσθεσε: «Δουλεύω πάνω στο μέλλον των παιδιών, για να τους δημιουργήσω κίνητρα, όνειρα, αγάπη για τον εαυτό τους, να βρουν τις δυνατότητές τους και τις ικανότητές τους».

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής διδάσκει 12 χρόνια και προσπαθεί κάθε χρόνο να βρίσκει ιδέες για να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον. Μία από αυτές είναι το e-twinning, μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, συνεργάζονται, μοιράζονται τις απόψεις τους και δημιουργούν νέες φιλίες. Η διάκριση για εκείνη δεν άργησε να έρθει, καθώς φέτος τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών για το έργο της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ