Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πως «έστυβε» τα θύματά της η συμμορία με τους χυμούς

Η τετραμελής σπείρα χρησιμοποιούσε επικίνδυνα υπνωτικά χάπια σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Δεν έχει τέλος η λίστα με τα θύματα της διαβόητης σπείρας των γυναικών που κερνούσε χυμούς με… υπνωτικές ουσίες σε ηλικιωμένους με σκοπό να τους ληστέψουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους Μαρία Τσιγκοπούλου, Γιάννα Παναγοπούλου, Λάμπρο Δανιηλίδη και Δημήτρη Βιδάκη, η πολυπλοκότητα της υπόθεσης απαιτεί ειδικό χειρισμό, καθώς κάποιοι από τους δράστες φαίνεται να λειτουργούσαν υπό το καθεστώς πίεσης και εντολών από τους συνεργούς τους!


Τα τέσσερα μέλη της σπείρας με τους χυμούς (η 40χρονη Ολυμπία Ιορδανίδου, η 42χρονη Νεκταρία Τσιγκοπούλου, η 35χρονη Μαρία Τσιγκοπούλου και ο 40χρονος Λάμπρος Δανιλίδης) παρουσιάστηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου προκειμένου να απολογηθούν, με τις δύο πρώτες να εξακολουθούν να αρνούνται τις κατηγορίες και να τα φορτώνουν στο ζευγάρι!


Πάντως, στις 33 περιπτώσεις που συμπεριλαμβάνονται έως αυτή την ώρα στην ογκωδέστατη δικογραφία φαίνεται πως θα προστεθούν άλλες δέκα. Μάλιστα ο αριθμός τους υπολογίζεται πως θα αυξηθεί κι άλλο, αφού υπάρχουν θύματα στις πόλεις όπου έδρασαν οι κατηγορούμενοι τα οποία δεν έχουν ακόμα καταγγείλει στην Αστυνομία την προσωπική τους περιπέτεια!


Η παράνομη δράση


Η «Espresso» φέρνει πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία από τη δράση της επικίνδυνης τετραμελούς ομάδας, ενώ αποκαλύπτει και το οργανωμένο τους σχέδιο, το οποίο έστειλε μερικά από τα θύματα στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας από το μείγμα των επικίνδυνων ουσιών και υπνωτικών χαπιών που έριχναν μέσα στους χυμούς που τους χορηγούσαν.


Η υπόθεση, που εξιχνιάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου με τη σύλληψη όλων των μελών της επικίνδυνης σπείρας, είχε αρχίσει να απασχολεί την Αστυνομία από τον περασμένο χρόνο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επικίνδυνη ομάδα, η οποία είχε αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, ξεκίνησε τη δράση της από την Αθήνα, ενώ συνέχισε και σε επαρχιακές πόλεις, όπως την Καλαμάτα, την Πρέβεζα, τον Βόλο, τη Λιβαδειά, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη – δεν αποκλείεται, δε, στη λίστα να προστεθούν κι άλλες περιοχές.


Η μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι κατηγορούμενοι έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τους παθόντες, καθώς χορηγούσαν μεγάλες ποσότητες υπνωτικών χαπιών σε ήδη βεβαρημένους οργανισμούς, με άμεσο αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όχι μόνο η υγεία τους, αλλά ακόμη και η ίδια τους η ζωή!


Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν βρει τους τρόπους ώστε να γίνονται πιστευτοί στα θύματά τους, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα θα ζούσαν.


Μια ή δυο εκ των δραστών επισκέπτονταν ηλικιωμένους στα σπίτια τους ή τους προσέγγιζαν στον δρόμο και με διάφορα προσχήματα (άλλοτε προσποιούμενοι τους υπαλλήλους αλυσίδων γνωστών σούπερ μάρκετ ή διαφημιστικών εταιριών οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς, συναγερμούς ή άλλα προϊόντα, άλλοτε τους κοινωνικούς λειτουργούς ή τους απεσταλμένους μοναστηριών και άλλοτε τους υπαλλήλους πολυκαταστημάτων που πρόσφεραν δώρα) κατόρθωναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους.


Μετά την είσοδό τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους παθόντες, έριχναν υπνωτικές ουσίες στο νερό που έπιναν, στους χυμούς που διαφήμιζαν ή στον καφέ, με αποτέλεσμα οι παθόντες να χάνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τις αισθήσεις τους.


Προσποιήθηκε οτι εργάζεται σε εταιρία τηλεμάρκετινγκ


Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός 69χρονου από τον Νέο Κόσμο που το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου του 2013 τον επισκέφτηκε αρχικά μια από τις τρεις γυναίκες και, προσποιούμενη ότι εργάζεται σε εταιρία τηλεμάρκετινγκ, εισήλθε στην οικία του. Κατά την παραμονή της στο σπίτι η δράστρια τον έπεισε να πιει τον χυμό που διαφήμιζε.


Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτή, του έδωσε τη συσκευή του κινητού της ώστε να μιλήσει με τη δήθεν διευθύντριά της, που θα του επιβεβαίωνε όλα όσα είχε αρχικά ακούσει. Ομως, μετά την κατανάλωση του χυμού ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο σπίτι και η συνεργός της πρώτης. Λίγα λεπτά αργότερα η σύζυγος του παθόντος επέστρεψε στο σπίτι της και τη στιγμή εκείνη είδε τις δύο γυναίκες να βγαίνουν. Σε ερώτησή της οι δράστριες ανέφεραν ότι ήταν πλασιέ και πως είχαν ενημερώσει τον σύζυγό της. Η γυναίκα κατά την είσοδό της διαπίστωσε ότι ο άντρας της ήταν αναίσθητος, ενώ από την οικία τους είχαν αφαιρεθεί 1.400 ευρώ, 400 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και χαρτονομίσματα άλλων χωρών. Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Υπολογίζεται πως τα δύο χρόνια της παράνομης δράσης τους οι κατηγορούμενοι είχαν αποσπάσει από τα σπίτια των θεμάτων τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μεγάλης αξίας κοσμήματα και πολύτιμα τιμαλφή.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...