Κατάληψη σε σχολείο με playstation

Πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες καταλήψεις σχολείων του 1991, ωστόσο τότε δεν υπήρχαν… Pro και Playstation για να περνούν ευχάριστα τις ατέλειωτες ώρες τους οι νεαροί καταληψίες!

Στις φωτογραφίες από το 2ο Λύκειο Βούλας, που τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, αποτυπώνεται η πραγματικότητα, με την τηλεόραση που βγήκε στο προαύλιο και τοποθετήθηκε πάνω σε σχολικό θρανίο για τις ανάγκες ενός νεαρού ο οποίος τα… δίνει όλα στον αγώνα για τη νίκη (της ομάδας, όχι της κατάληψης)!

Η συμμετοχή στην κατάληψη είναι ισχνή, με περίπου 30 παιδιά σε σύνολο 250, και είναι εμφανές ότι οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι που φωτογραφίζονται με γυρισμένη την πλάτη δεν έχουν και ιδιαίτερη αγωνία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους! Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση των καταληψιών είναι να συνεχίσουν ως και την Παρασκευή.

Το 15μελές εξέφρασε την αντίθεσή του στην κίνηση των μαθητών, καθώς τα αιτήματα μπορεί να χαρακτηριστούν από αστεία ως για… κλάματα! Φανταστείτε ότι, μεταξύ άλλων, έχουν αίτημα για επιπλέον… παγκάκια στο προαύλιο! Στην ανακοίνωση των καταληψιών αναφέρεται ότι η ψηφοφορία στα τμήματα είχε μεν αποτέλεσμα 60% υπέρ και 40% κατά της κατάληψης, αλλά πως η διαδικασία ήταν… πρόχειρη.

82149108 2747514061963048 2109280592506912768 n

Οι καταληψίες υποστηρίζουν ότι ζήτησαν άδεια για γενική συνέλευση και δεν τους δόθηκε, κατηγορούν τον διευθυντή του σχολείου ότι είναι «απέναντί» τους, ενώ δυσανασχετούν για την απόφαση του συμβουλίου των εκπαιδευτικών να εξαιρέσει κάποιους μαθητές της γ΄ λυκείου από τη φετινή πενθήμερη εκδρομή.

«Είναι ένας πυρήνας παιδιών που έχουν υπερβεί το όριο των απουσιών και κλείνουν τώρα το σχολείο με αστεία αιτήματα. Η άποψη όσων συμμετέχουν στην κατάληψη δεν είναι αντιπροσωπευτική… Η πλειοψηφία είναι κατά της κατάληψης» επισημαίνει ο διευθυντής!
Στο 2ο Λύκειο Βούλας βρέθηκε η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης Μίμα Νικηφοράκη, η οποία συνομίλησε με τους μαθητές, οι οποίοι ζητούν να αντιμετωπιστούν η έλλειψη καθηγητών και σχολικού φύλακα, οι ελλιπείς υποδομές και να αυξηθούν… οι εκδρομές και οι ώρες γυμναστικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ