Καντερές vs Mαρουσάκης για τις πολικές θερμοκρασίες

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετεωρολόγων Νίκου Καντερέ και Κλέαρχου Μαρουσάκη, με αφορμή μια ανάρτηση του τελευταίου στο facebook.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ. Μαρουσάκης, τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μετεωρολογικού Κέντρου δείχνουν ότι προς το τέλος της εβδομάδας αέρια μάζα πολικής προέλευσης θα σαρώσει μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης, επηρεάζοντας και τη χώρα μας. Επίσης, προσθέτει: «Στο τέλος του μήνα, το πολικό ψύχος το οποίο θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα μας σε τιμές χαμηλότερες των -10 βαθμών Κελσίου».

Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Νίκου Καντερέ, ο οποίος «υπηρετεί» την επιστήμη του 40 χρόνια. «Δεν ήθελα να παρέμβω, αλλά, όταν διαβάζω αυτά τα πράγματα, θεωρώ χρέος μου να πάρω μέρος. Θεωρώ ότι μια τέτοια ψυχρή εισβολή είναι ακραία και δεν πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα, όχι μόνο δεν θα έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες, αλλά θα είναι και πάνω από τις κανονικές για την εποχή. Αυτά που γράφει ο κ. Μαρουσάκης είναι εκτός πραγματικότητας και δεν πρέπει να αναφέρονται από επιστήμονα μετεωρολόγο» επισημαίνει και εξηγεί πως από την Πέμπτη το απόγευμα έως την Παρασκευή το πρωί «περνά μια ψυχρή εισβολή από την κεντρική Ευρώπη, η οποία θα χτυπήσει περισσότερο την Τουρκία. Στην Ελλάδα θα πέσει η θερμοκρασία, όχι όμως σημαντικά, για να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το Σάββατο και την Κυριακή».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ