Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Χαρτογράφηση από την ΕΛ.ΑΣ. όσων προσάγονται σε επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων

Η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τη χαρτογράφηση όσων προσάγονται από τους αστυνομικούς σε επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων στα Εξάρχεια και όχι μόνο θα μπορούσε να τιτλοφορείται «οι φυλές των μπαχαλάκηδων».

Από τη Νάντια Αλεξίου

Το ενημερωτικό δελτίο με την ένδειξη «Ειδικού Χειρισμού» φέρει τίτλο «Δραστηριότητα αντεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων» και περιγράφει αναλυτικά την ανθρωπογεωγραφία στη «Μονμάρτρη της πλατείας» και τις καταλήψεις, με τις εκτιμήσεις να επιβεβαιώνουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για «πλουσιόπαιδα που περνάνε από τις καταλήψεις».

«Διαχρονικά, η περιοχή των Εξαρχείων -και ιδιαίτερα η κεντρική πλατεία αυτής και οι παρακείμενες οδοί- αποτελούσε τον κυριότερο χώρο ζυμώσεων και δράσεων ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται αντεξουσιαστές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν σαφή εικόνα για τα πρόσωπα που κινούνται στις πέντε μεγάλες καταλήψεις και διαχειρίζονται τα κτίρια των οδών Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλης στο Κουκάκι, την κατάληψη Βανκούβερ κοντά στην ΑΣΟΕΕ και την Gare στα Εξάρχεια, καθώς και πέντε αυτοδιαχειριζόμενες δομές, στις οποίες λειτουργούν παράνομα αντεξουσιαστές και φιλοξενούν μετανάστες, με διαχειριστή έναν Σύρο με το ψευδώνυμο «Κάστρο», ο οποίος λάμβανε «υπόγεια» χρήματα από ΜΚΟ, ενώ εμφανίζεται να κατέχει και κτήματα στη Βοιωτία!

Οι αναλυτές της Ασφάλειας θεωρούν ότι οι τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο 27χρονου αντεξουσιαστή με ρίζες από την Κύπρο, ο οποίος συνελήφθη στην επιχείρηση των αστυνομικών. Στην κατάληψη Gare των Εξαρχείων το γενικό πρόσταγμα είχε ο 46χρονος καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος θεωρείται ηγετική μορφή των Εξαρχείων. Στην κατάληψη Βανκούβερ είχε το γενικό πρόσταγμα ομάδα σκληρών αντεξουσιαστών που έκαναν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, μαζί με ομάδες αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στο παραεμπόριο.

Σε όλο το φάσμα

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας, τα «παιδιά των καταλήψεων» κινούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Μεταξύ κάποιων από τους συλληφθέντες σε επεισόδια είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών των βορείων προαστίων που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, ανήλικοι με τάσεις «επαναστατικής γυμναστικής», φοιτήτριες σε «κατήχηση» από ιδεολόγους ινστρούχτορες, φερέλπιδες φεμινίστριες με ακτιβιστικές διαθέσεις, «σκιώδεις» επαναστάτες 19 ως 21 ετών χωρίς ποινικό μητρώο, καλλιτέχνες και στελέχη της δημόσιας διοίκησης!

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι νεαροί με γονείς επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους και δικαστικούς που τους έστειλαν για διακοπές στη Βιένη, στην Ελβετία ή στη νότιο Αμερική, προκειμένου να ξεφύγουν από τα Εξάρχεια, όπως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί όταν τους αναζήτησαν για να πάρουν καταθέσεις!

Η Ασφάλεια ανεβάζει τον συνολικό αριθμό όσων έχουν παρουσία σε πορείες, στέκια και καταλήψεις σε περίπου 2.000. Κάπου 100-150 αλλοδαποί από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Συρία και Πολωνία είναι «γυρολόγοι» στον κόσμο των καταλήψεων και λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή και ομάδα κρούσης αλλοδαπών στις επιθέσεις κατά αστυνομικών υπό την καθοδήγηση μεσήλικου Έλληνα, με αντάλλαγμα ένα σάντουιτς και… χαρτζιλίκι! Σε αρκετές καταλήψεις εξακριβώθηκε ότι έβρισκαν καταφύγιο κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων για να αποφύγουν τη σύλληψη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...