Τα 5+1 βήματα για να εκπαιδεύσει κάθε άνθρωπος τον εγκέφαλό του να σκέφτεται επιτυχημένα

Καθένας μας θα μπορούσε να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό του να σκέφτεται επιτυχημένα, ακόμη και να πιστεύει ότι είναι πλούσιος, με αποτέλεσμα τελικά να γίνει, ισχυρίζεται διακεκριμένη νευροεπιστήμονας.

Η Τάρα Σουάρτ του αμερικανικού Massachusetts Institute of Technology και του King’s College του Λονδίνου παρουσίασε τα έξι βήματα, ώστε κάποιος «να κάνει όσα επιθυμεί να συμβούν».

Στο βιβλίο της «The Source» (Η Πηγή) η νευροεπιστήμονας εξηγεί ότι όλα βασίζονται στη «νευροπλαστικότητα», την ικανότητα του εγκεφάλου να αλλάζει την εσωτερική δομή του μετά την ενηλικίωση. Η Σουάρτ πιστεύει στον «νόμο της έλξης», σύμφωνα με τον οποίο η θετική σκέψη αλλάζει με τέτοιον τρόπο τον εγκέφαλο, ώστε να προσελκύει καλά γεγονότα, και η αρνητική, άσχημα.

Το πρώτο βήμα στον «οδηγό» εκπαίδευσης του εγκεφάλου είναι η «αφθονία». Πρόκειται για την πίστη ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, συνεπώς τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο μέλλον. Η «έκφραση» αποτελεί το δεύτερο βήμα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει κανείς να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του και να φαντάζεται πώς θα είναι η ζωή του όταν τον επιτύχει. Στο επόμενο βήμα καλό θα ήταν να αποκτήσει τη λεγόμενη «μαγνητική επιθυμία», να σφυρηλατήσει δηλαδή ισχυρή αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρει.

Η «υπομονή» παίζει κομβικό ρόλο για να μην τα παρατήσει κάποιος στην πρώτη αποτυχία, ενώ το πέμπτο βήμα βασίζεται στην «αρμονία» ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα. Τέλος, η επίγνωση της «οικουμενικής σύνδεσης», ότι δηλαδή είναι συνδεδεμένος με τους συνανθρώπους του και τον κόσμο, θα τον οδηγήσει να γίνει πιο γενναιόδωρος και φιλεύσπλαχνος, εισπράττοντας «απόλαυση» και «θετική ενέργεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ