Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Έρευνα για το χαστούκι που έριξε ειδικός φρουρός σε 11χρονο Ρομά στο Μενίδι

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν οι τρεις ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπόθαλψη, καθώς ήταν παρόντες στο περιστατικό με το χαστούκι που έδωσε ο επικεφαλής τους σε 11χρονο Ρομά στο Μενίδι.

Ο 30χρονος επικεφαλής παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του μετά την παρέλευση του αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος διέταξε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το βάσιμο των καταγγελιών.

«Είναι πλήρως καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές και δεν μπορούμε να τις ανεχθούμε» δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. «Ο συνάδελφος είναι μάχιμος αστυνομικός, δούλευε στην περιοχή μεγάλο χρονικό διάστημα. Λίγο πριν από το περιστατικό είχε συλλάβει δύο Ρομά δράστες ληστείας. Ακολούθησε καταδίωξη και μπήκαν στον καταυλισμό. Η ομάδα δέχθηκε επίθεση από Ρομά για να αποσπάσουν τους κρατούμενους, χωρίς να το καταφέρουν. Δεν δικαιολογείται η πράξη του. Θα έπρεπε να παρουσιαστεί να καταθέσει για το περιστατικό» επισημαίνει συνάδελφος του ειδικού φρουρού, ο οποίος σχολίασε σχετικά με το βίντεο: «Στο σημείο όπου ήταν τοποθετημένη η κάμερα είναι στέκι τοξικομανών στον καταυλισμό. Έχουν λόγους οι Ρομά να έχουν εκεί κάμερα».

«Γνώριμος»

Το περιστατικό συνέβη όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στον καταυλισμό και σταμάτησαν τους δύο ανηλίκους ως υπόπτους για διάρρηξη Ι.Χ. αυτοκινήτου. Εκεί ο αστυνομικός αναγνώρισε τον 11χρονο παλιό του «γνώριμο», με τον οποίο είχε έντονη συνομιλία, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Το καλοκαίρι του 2018 ο 30χρονος επικεφαλής της ΔΙΑΣ είχε ακινητοποιήσει όχημα στο οποίο επέβαινε ο εννιάχρονος -τότε- Ρομά και οδηγούσε ένας… 11χρονος φίλος του. Όταν τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, συγκεντρώθηκαν συγγενείς τους. Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του και είχε διαταχθεί ΕΔΕ εναντίον του, η οποία αρχειοθετήθηκε. Ο 30χρονος αστυνομικός είχε απασχολήσει την υπηρεσία και το 2016 για επεισόδιο με ζευγάρι που τον κατήγγειλε για άσκηση βίας, ωστόσο αθωώθηκε.

Και οι τέσσερις ειδικοί φρουροί που ήταν παρόντες στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Oποιος χτυπά αναίτια δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα δεν χωρά πουθενά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...