Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Ο κορονοϊός «χτυπάει» την πόρτα της Ελλάδας!

Ζήτημαgargalianos 1 χρόνου είναι να έχουμε κρούσμα του κορονοϊού και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτη Γαργαλιάνο! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν δεδομένα. Μάλιστα, εκτίμησε πως θα υπάρξει διαφοροποίηση αν ο ιός έρθει στη χώρα μας, για παράδειγμα, τον Απρίλιο, αντί για τον Φεβρουάριο.

«Έχει και αυτό σημασία για την εσωτερική μετάδοση. Αν έρθει για να διασπαρεί από το περιστατικό στη χώρα στους υπόλοιπους Έλληνες, αυτό τον διαφοροποιεί όσον αφορά το θέμα του κλίματος. Τώρα, αν είναι εισαγόμενος από την Κίνα ή από την Ευρώπη (…), τα πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά φαντάζομαι ότι, αν παίρνουμε τα μέτρα (…), και αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα σχέδιο δράσης και έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, της χώρας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό χωρίς να διασπαρεί» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Δύσπνοια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων, τα αρχικά συμπτώματα του κορονοϊού είναι ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Με τη διαφορά, όμως, ότι ο βήχας δεν υποχωρεί σε διάστημα τεσσάρων έως πέντε ημερών, αλλά αρχίζει η δύσπνοια και ο ασθενής οδηγείται στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τα «Σωτηρία», Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λαμίας, Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Γ.Ν. Ιωαννίνων, Γ. Ν. Ηρακλείου και Γ.Ν. Χανίων «Ο Αγιος Γεώργιος».

Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ έφτιαξαν ήδη το πρώτο εμβόλιο!

74dc73 koronaios

Την ώρα που ο φονικός κορονοϊός της Ουχάν εξαπλωνόταν σε τουλάχιστον 17 χώρες εκτός της Κίνας και 33χρονος στη Γερμανία γινόταν ο πρώτος άνθρωπος εκτός Ασίας που κόλλησε χωρίς να έχει πάει ποτέ του στην Κίνα, ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ εξέδιδαν ανακοίνωση στην οποία υποστήριζαν ότι έφτιαξαν ήδη το πρώτο εμβόλιο εναντίον του 2019-nCoV.

«Το έχουμε ήδη παρασκευάσει, αλλά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος (πριν είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς), καθώς πρώτα θα πρέπει να το δοκιμάσουμε σε πειραματόζωα» δήλωσε στην εφημερίδα «South China Morning Post» ο καθηγητής Μεταδοτικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, Γουέν Κουόκ-γιουνγκ. Την ίδια ώρα, ο 2019-nCoV συνέχιζε να εξαπλώνεται ταχύτατα, με τα περιστατικά να ξεπερνούν τα 4.592 παγκοσμίως, από τα οποία τα 4.515 στην Κίνα, όπου καταγράφηκαν τουλάχιστον 106 θάνατοι.

Οι υπόλοιποι 77 ασθενείς καταγράφηκαν στις τουλάχιστον 17 χώρες όπου έχει μεταδοθεί ο κινεζικός ιός. Ανάμεσά τους, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Γερμανία, ενώ υπάρχει ύποπτος για μόλυνση από τον ιό ασθενής στη Βρετανία.

Στη Γερμανία διαπιστώθηκε ότι 33χρονος, που δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα, κόλλησε την ασθένεια στον χώρο εργασίας του από συνάδελφο, η οποία είχε επισκεφθεί τους γονείς της στην Ουχάν όπου ξέσπασε η επιδημία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....