Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Η ώρα της κρίσης για το συμβόλαιο θανάτου στον πλούσιο κυνηγό της Αρκίτσας

Οι φρικτές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου 2018 με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το στήθος, μέσα σε έναν ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, θα «ξυπνήσουν» αύριο στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς, όπου αναμένεται να αρχίσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν η 47χρονη Θεοδότα Α. και ο 56χρονος σύντροφός της Δημήτρης Σ., οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβγαλαν από τη μέση τον άτυχο Γερμανό για να βάλουν χέρι στην περιουσία του. Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν κίνητρο να δολοφονήσουν τον 55χρονο.

φ1 7e083b0fb0c044e606fd355c781ec9c1 L

Όπως ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους στην ανακρίτρια και αναμένεται να επαναλάβουν και ενώπιον του δικαστηρίου, ο αδικοχαμένος Γερμανός δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους περίπου 200.000 ευρώ, αλλά ανήκουν στη 47χρονη. Ταυτόχρονα, η κατηγορουμένη αναμένεται να υποστηρίξει διά των συνηγόρων της ότι τα ακίνητα που είχε αγοράσει τα απέκτησε με δάνειο από τράπεζα.

Οι δικηγόροι της 47χρονης και του 55χρονου είχαν καταθέσει αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας, με το οποίο ζητούσαν ουσιαστικά να επιστρέψει η υπόθεση στην ανάκριση και, ταυτόχρονα, διόριζαν ως τεχνικό σύμβουλο τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Γιώργο Φιτσιάλο προκειμένου να αξιολογήσει επιστημονικά το πρωτογενές βιολογικό υλικό από τα νύχια του θύματος που βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Ο λόγος που ζητούσαν να γίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί, όπως φαίνεται ότι προκύπτει από την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, το συγκεκριμένο δείγμα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του DNA κανενός από τους δύο κατηγορουμένους, αλλά προσομοιάζει με εκείνο ενός τρίτου προσώπου που είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό. Το συγκεκριμένο αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Σε ελαιώνα

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Ιανουαρίου 2018 όταν ο 55χρονος Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αρκίτσα, έπεσε νεκρός μέσα σε έναν ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά. Στην αρχή ο θάνατός του είχε ερμηνευτεί ως δυστύχημα, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Ωστόσο, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειξαν εγκληματική ενέργεια, καθώς το θύμα είχε πυροβοληθεί δυο φορές πισώπλατα από μικρή απόσταση, ενώ η σορός είχε μετακινηθεί από πρηνή (μπρούμυτα) σε ύπτια θέση (ανάσκελα)!

Στη συνέχεια, οι υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας έπεσαν στη 47χρονη Θεοδότα Α., με την οποία το θύμα διατηρούσε σχέση στο παρελθόν, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν κάποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό, για τους οποίους οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι ανήκουν στον Γερμανό.

φ3 σημείο erevnesarkitsa2

Μαζί με αυτήν συνελήφθη και ο 56χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται ότι εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου του 55χρονου Γερμανού. Λίγο πριν από την έναρξη της δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης της 47χρονης, Αλέξης Στεφανάκης και Δήμητρα Πλαστήρα, καθώς και του 56χρονου, Δήμητρα Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Γκαβέλας, δήλωσαν από κοινού:

«Από το σύνολο της δικογραφίας κανένα στοιχείο ενοχής των εντολέων μας δεν προκύπτει. Αντίθετα, είναι φανερή η σπουδή να κλείσει η υπόθεση από τις διωκτικές Αρχές, γεγονός το οποίο επετεύχθη με την αλλαγή μαρτυρικής καταθέσεως, αν και η ίδια αυτή η μαρτυρική κατάθεση καταρρίπτεται παντελώς από ολόκληρο το ανακριτικό υλικό. Από την πρώτη στιγμή που επιλήφθηκαν της υπόθεσης οι αρμόδιες Αρχές, παρατηρείται πλημμελής έρευνα και αγνόηση του πρωτοκόλλου ερεύνης. Ούτε τη σκηνή του εγκλήματος με τη σορό του ευρεθέντος πτώματος φωτογράφισαν ούτε έγινε επαρκής αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων και πληροφοριών, πολύ δε περισσότερο δεν επέστρεψε στην ανάκριση η υπόθεση, όταν καταδείξαμε τα ευρήματα DNA που καταδεικνύουν άλλους υπόπτους. Όλα τα ανωτέρω πλήττουν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων-εντολέων μας. Είμαστε σίγουροι ότι στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία, που ξεκινά σε λίγες μέρες, θα αποδειχθεί η αθωότητά τους». Σημειώνεται ότι κανείς από την οικογένεια του άτυχου Γερμανού δεν έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...