Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Σύγχρονοι βάνδαλοι καταστρέφουν με γκράφιτι και ιστορικά μνημεία

Με ένα δυσάρεστο θέαμα έρχονται αντιμέτωποι όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνθήματα, γκράφιτι αλλά και διαφημιστικά μηνύματα κατακλύζουν όλη την πόλη!

Με ένα δυσάρεστο θέαμα έρχονται αντιμέτωποι όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνθήματα, γκράφιτι αλλά και διαφημιστικά μηνύματα κατακλύζουν όλη την πόλη! Οι σύγχρονοι βάνδαλοι δεν σέβονται το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, πάνω στο οποίο γράφουν οπαδικά συνθήματα, ούτε καν τον Λευκό Πύργο, το μνημείο-σύμβολο της συμπρωτεύουσας, αφού ακόμη κι εκεί αφήνουν την… υπογραφή τους…

Οπως φαίνεται, ο δήμος είναι ανήμπορος να αντιδράσει, αφού οι υπάλληλοι σβήνουν τα γκράφιτι και την επόμενη ημέρα εμφανίζονται νέα. Ακόμη και οι ερωτευμένοι προτιμούν να εκφράζονται με συνθήματα σε τοίχους και μνημεία, ενώ διαφημιστές γεμίζουν τους στύλους και τις στάσεις των λεωφορείων με αφίσες νυχτερινών κέντρων και παραστάσεων, ενώ άλλοι κολλούν αυτοκόλλητα σε πινακίδες σήμανσης της Τροχαίας και φανάρια δημιουργώντας πρόβλημα στους οδηγούς.
Στη Θεσσαλονίκη τα περισσότερα μνημεία έχουν… περαστεί κατά καιρούς με ένα χέρι… μπογιά, ενώ συνθήματα με σπρέι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο βασιλικό θέατρο και στη Νέα Παραλία που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Τώρα, οι υπεύθυνοι στην καθαριότητα σχεδιάζουν να προμηθευτούν αντιγκράφιτι υλικά, τα οποία αποτελούν προϊόντα μόνιμης προστασίας ενάντια στα γκράφιτι και τα συνθήματα σε τοίχους.
Εκτός από τα γκράφιτι, μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και οι διαφημιστικές αφίσες για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη.

Ο δήμος επιχειρεί να περιορίσει το φαινόμενο έχοντας καταθέσει εκατοντάδες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές σε βάρος διαφημιστικών εταιριών που είναι υπεύθυνες για την προώθηση των εκδηλώσεων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη και αναμένονται βαριά πρόστιμα. Οσον αφορά τις στάσεις των λεωφορείων που έχουν γεμίσει με αφίσες, αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού ώστε να βρεθεί ανάδοχος που θα αναλάβει να διαχειρίζεται τη διαφήμιση αλλά και την καθαριότητά τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...