Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δόθηκε άδεια (πιλοτικών προγραμμάτων) για την εφαρμογή της βιομετρικής κάρτας!

Ερχονται οι «βιομετρικές υπογραφές»! Αδεια για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σχετικά με τη δημιουργία βιομετρικής κάρτας, στην οποία θα καταγράφονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου και θα χρησιμοποιείται εν είδει ηλεκτρονικής ταυτότητας, έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ερχονται οι «βιομετρικές υπογραφές»! Αδεια για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σχετικά με τη δημιουργία βιομετρικής κάρτας, στην οποία θα καταγράφονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου και θα χρησιμοποιείται εν είδει ηλεκτρονικής ταυτότητας, έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η βιομετρική κάρτα θα δημιουργηθεί από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και μια εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Στη βιομετρική κάρτα θα «αποθηκεύονται» όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, πέραν των συνηθισμένων (ύψος, σχήμα προσώπου κ.λπ.).

Ετσι, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως μορφασμοί, γκριμάτσες, τρόπος βαδίσματος, χρώμα μαλλιών, μουστάκι ή γενειάδα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στο μέλλον προκειμένου να ελέγχεται η πρόσβαση κάθε προσώπου σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας.

Μπορεί τη μέθοδο αυτή, μέχρι σήμερα, να μπορεί κανείς να τη δει μόνο σε… χολιγουντιανές υπερπαραγωγές, ωστόσο τώρα στρώνεται ο δρόμος για να αποτελέσει «όπλο» για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας σε «κρίσιμα» κτίρια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα ερευνητικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με συμμετοχή υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης!

Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να διαθέτει τη βιομετρική κάρτα στο μέλλον, καθώς θα αποτελεί το «εισιτήριο» για την πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους. Μορφασμοί, γκριμάτσες, ο τρόπος τους βαδίσματος καθώς και φυσικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά κ.λπ.) θα συνθέτουν για κάθε πρόσωπο ξεχωριστά την προσωπική του και μοναδική βιομετρική υπογραφή.

Η πρωτοποριακή μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική-συμπληρωματική των σημερινών βιομετρικών πρακτικών (π.χ. βάσει δακτυλοσκόπησης, ιριδοσκόπησης ή γεωμετρίας προσώπου), με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου.

Στην πειραματική εφαρμογή θα συμμετέχουν εθελοντικά υπάλληλοι της εταιρίας (TELEMATIX) και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...