Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Φιλέλληνες e-νομάδες!

Η νέα κατηγορία επαγγελματιών που (δεν έχει γραφείο αλλά μόνο… laptop) έχει ερωτευθεί την όμορφη χώρα μας.

Ο 33χρονος Κόντρατ Αλεξόγια έζησε για έναν ολόκληρο μήνα σε «δεντρόσπιτο» στην Αμαλιάδα και γύρισε αρκετά ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας λεπτομέρειες από την εμπειρία του στην ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει γι’ αυτόν τον σκοπό.


Ο Αρμάντο, πάλι, που είναι κινηματογραφιστής, δεν χρειάστηκε να αφήσει τη δουλειά του. Αυτός και η σύντροφός του Μέλονι όργωσαν την Ελλάδα και τράβηξαν πλάνα που χρησιμοποίησαν σε φιλμ και βίντεο που ετοίμασαν (και πούλησαν). Οσο για τον Κόντι ΜακΚίμπεν από την Καλιφόρνια, έχει ήδη αλωνίσει 25 χώρες, περνώντας και από τη δική μας, όπου ερωτεύτηκε τη Μύκονο και την Πάτμο, βγάζοντας άφθονα χρήματα από ιστοσελίδες που έφτιαξε με ταξιδιωτικές συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το ίδιο. Και οι τέσσερις έχουν δύο κοινά σημεία: είναι ψηφιακοί νομάδες και έχουν λατρέψει την Ελλάδα, την οποία και «διαφημίζουν» με ζήλο.


Η νέα κατηγορία των επαγγελματιών, οι ψηφιακοί νομάδες, που δεν έχουν γραφείο (αλλά έχουν οπωσδήποτε ένα λάπτοπ) και εφαρμόζουν στην πράξη το «όπου γης και πατρίς», εμφανίστηκε λίγο πριν από την αλλαγή της δεκαετίας και αυξάνει ταχύτατα τα μέλη της. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την πιο προηγμένη μορφή τηλε-εργασίας, αφού ο ψηφιακός νομάς, αντί να δουλεύει από το σπίτι του, δουλεύει από όπου τύχει να βρεθεί ταξιδεύοντας ανά τον πλανήτη και μάλιστα βγάζοντας συνήθως και χρήματα από τις περιπλανήσεις του αυτές. Στον χάρτη των ιδανικών προορισμών τους έχουν «μαρκάρει» με φωτεινό χρώμα την Ελλάδα, που υποδέχεται και κατακτά όλο και περισσότερους ψηφιακούς νομάδες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που το ειδικό περιοδικό «Digital Nomad» έκανε ολόκληρο αφιερωματικό τεύχος στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο.


Χαρακτηριστικό δείγμα είναι ο Αμερικανός Μάικ Ελγκαν. Με τη σύζυγό του έζησαν για 10 μήνες τη ζωή των ψηφιακών νομάδων επιλέγοντας να γυρίσουν την Ελλάδα, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Κένυα και την Τουρκία. Παράλληλα αρθρογραφούσε για την εμπειρία του σε περιοδικά και εφημερίδες. Στο τέλος τα περισσότερα δημοσιεύματα και φωτογραφίες ήταν για τη χώρα μας, ενώ την Ελλάδα προβάλλει και στις προσωπικές σελίδες του στα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα.


«Πήγα και στα επτά Κανάρια νησιά, στο Μαρόκο, γύρισα την Τζαμάικα και τελικά ερωτεύτηκα τρελά την Ελλάδα» λέει σε συνέντευξή του ένας άλλος ψηφιακός νομάς, ο Ολλανδός Αντρέ Γκασέκλο, που βγάζει 1.000 ευρώ τον μήνα (χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα) μόνο από τα ηλεκτρονικά βιβλία που έχει ήδη εκδώσει περιγράφοντας τα ταξίδια του, με τίτλους όπως «Ακολούθησε τον ήλιο αγκαλιά με το λάπτοπ σου», ενώ παράλληλα διατηρεί τη δουλειά του ως σχεδιαστής ιστοσελίδων.


Ιδεώδεις προορισμοί για ψηφιακούς νομάδες


«Η Ελλάδα είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για τους ψηφιακούς νομάδες» λέει ο Γκράχαμ Σνέλγκοουβ, που από υπάλληλος γραφείου στην Αγγλία έγινε ελεύθερος ανταποκριτής και συγγραφέας που βρίσκει δουλειές μέσω του ίντερνετ, ενώ παράλληλα ταξιδεύει στον κόσμο. Το ίδιο λένε και ο Ισραηλινός Κόμπι με τη σύζυγό του Γκάμπι, που με τα τρία παιδιά τους κάνουν οικογενειακώς την περιπετειώδη ζωή του στιλ «όπου γης και πατρίς» εδώ και περίπου τρία χρόνια.


Εκείνη είναι ψυχοθεραπεύτρια και έχει πελάτες μέσω Skype, ενώ διατηρεί και μια επιτυχημένη σχετική ιστοσελίδα, εκείνος παράτησε τη θέση του διευθυντή σε hi-tec εταιρία και ασχολείται με την εκπαίδευση σκύλων. «Η Κέρκυρα είναι μαγικό νησί και τα έχει όλα» γράφουν στο πολύ επιτυχημένο blog τους, στο οποίο παρέχουν ταξιδιωτικές συμβουλές. «Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για όσους ζουν με αυτόν τον τρόπο ζωής, όπως και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...